Luistervoorbeeld

Kwartetmoord

Het complete verhaal van een viervoudige moord
Auteur Jan Colijn, Tom Meerbeek
Spreker Jan Ad Adolfsen
Speelduur 7u 9m 52s
€ 12,95

Beschrijving

Op klaarlichte dag worden eind 2018 in een growshop in Enschede op brute wijze vier mannen doodgeschoten. Ze worden doorzeefd met kogels. Het zijn de harde wetten van de hennepteelt. Drie leden uit één gezin krijgen levenslang. Deze bizarre zaak wordt landelijk bekend als De Kwartetmoord, een van de meest spraakmakende en lugubere misdrijven van de afgelopen jaren. Niet alleen vanwege het aantal slachtoffers, maar vooral ook door de manier waarop deze vier mannen om het leven worden gebracht. Ze worden van zeer dichtbij met meerdere kogels doorzeefd.
Vanaf het eerste moment storten verslaggevers Jan Colijn en Tom Meerbeek zich vol op de zaak. Ze baseren zich niet alleen op officiële bronnen, maar ook nemen ze een duik in de schimmige Twentse onderwereld. De journalisten publiceren een reeks reportages die bol staat van de pikante details over de drie verdachten, een vader en zijn twee zonen. Justitie tracht de spraakmakende reportagereeks te stoppen. Tevergeefs. Colijn en Meerbeek onthullen onder meer dat de verdachten een week voor het bloedbad al worden gefilmd bij een brute afpersing. De politie beschikte over deze beelden. Wat is het mysterie van de verdwenen moordkleding en waarom sprong de vader met kleren en al in een vijver om een eendje te redden? Waarom schakelden politie en justitie een geheim agent in?
De auteurs werden voor hun berichtgeving genomineerd voor De Tegel, de hoogste journalistieke onderscheiding in ons land. In dit boek over de Kwartetmoord verzamelden ze alle informatie. En nog veel meer. Hun boek is niet alleen voer voor politiemensen, forensisch onderzoekers, advocaten en journalisten, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de hedendaagse misdaad.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 2 augustus 2021
ISBN 9789179957414
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 9m 52s
Bestandsgrootte 590 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Jan Colijn (1966) werkte bijna dertig jaar voor De Telegraaf, waar hij veel ervaring opdeed met misdaadjournalistiek. Sinds 2017 werkt hij bij RTV Oost.

Toon aanbod