Luistervoorbeeld

Wit zand

Auteur Kristien Hemmerechts
Voorlezer Marijke Beversluis
Speelduur 7u 59m 5s
€ 7,99

Beschrijving

Waarom is haar minnaar zo diep in zichzelf gekeerd tijdens hun eerste nacht samen in het vervallen hotel in de Franse badplaats Wissant? Ook al kennen ze elkaar nog maar net en zijn hun verwachtingen van de nacht compleet verschillend, raken hun levens toch met elkaar verstrengeld. In ‘Wit Zand’ snijdt Kristien Hemmerechts naast verlangen en seksualiteit ook diepere thema’s aan zoals fascisme, de Tweede Wereldoorlog en racisme. Het is een echte liefdesroman met inhoud.Kristien Hemmerechts (1955) is een Vlaamse schrijfster van vele romans, reisverhalen en essays. In haar liefdesromans is ze telkens weer in staat om herkenbare gebeurtenissen, zoals een scheiding of een sterfgeval, op een poëtische wijze te verbinden met serieuze onderwerpen in de samenleving. In 2008 schreef ze als eerste Vlaming het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 14 januari 2021
ISBN 9788726663761
Taal Nederlands
Speelduur 7u 59m 5s
Bestandsgrootte 332 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Kristien Hemmerechts
Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (1955) maakte naast haar vele romans en verhalenbundels ook naam met haar autobiografische essays. Taal zonder mij (1997) is daarvan ongetwijfeld het bekendste. Met haar kenmerkende stijl weet ze de meest ingewikkelde thema’s op een invoelbare manier te verwoorden.

Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2010) en de romans Gitte (2011), Haar bloed (2012) en een heruitgave van Ann (2012). In 2012 volgde Kronkelpaden van het geheugen, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt. In 2014 verscheen De vrouw die de honden eten gaf, een boek dat omwille van het onderwerp (Michelle Martin) veel stof deed opwaaien, en omwille van de kwaliteit veel lof kreeg.

Toon aanbod