Luistervoorbeeld

Veel vrouwen, af en toe een man

Auteur Kristien Hemmerechts
Spreker Leonoor Koster
Speelduur 2u 56m 46s
€ 4,99

Beschrijving

Jana komt door haar nieuwe baan op de oude nonnenkostschool ineens veel meer te weten over haar grootmoeder, die er vroeger werkte als lerares. De huidige directrice was een van de favoriete leerlingen van Jana’s grootmoeder en zag haar als godin. Zij hoopt haar oude lerares weer te ontmoeten in Jana. Maar zal Jana, als moderne jonge vrouw druk met haar eigen problemen, de rol van haar grootmoeder overnemen? De verschillende vrouwenvriendschappen in deze psychologische roman geven een kijkje in de naoorlogse samenleving en de moderne vrouw.Kristien Hemmerechts (1955) is een Vlaamse schrijfster van vele romans, reisverhalen en essays. In haar liefdesromans is ze telkens weer in staat om herkenbare gebeurtenissen, zoals een scheiding of een sterfgeval, op een poëtische wijze te verbinden met serieuze onderwerpen in de samenleving. In 2008 schreef ze als eerste Vlaming het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 28 december 2020
ISBN 9788726663785
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 56m 46s
Bestandsgrootte 126 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (1955) maakte naast haar vele romans en verhalenbundels ook naam met haar autobiografische essays. Taal zonder mij (1997) is daarvan ongetwijfeld het bekendste. Met haar kenmerkende stijl weet ze de meest ingewikkelde thema’s op een invoelbare manier te verwoorden.

Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2010) en de romans Gitte (2011), Haar bloed (2012) en een heruitgave van Ann (2012). In 2012 volgde Kronkelpaden van het geheugen, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt. In 2014 verscheen De vrouw die de honden eten gaf, een boek dat omwille van het onderwerp (Michelle Martin) veel stof deed opwaaien, en omwille van de kwaliteit veel lof kreeg.

Toon aanbod