Grenzen
Grenzen

Grenzen

Wat doet oorlog met een mens? Roy Jacobsen laat in zijn fascinerende historische roman zien wat de grenzen zijn van de menselijke psyche en hoe die grenzen altijd in beweging blijven...

Auteur

Roy Jacobsen

Spreker

Johannes Wirix-Speetjens

Vertaler

Paula Stevens

Speelduur

10 uur 56 min

€ 16,99

Beschrijving

Wat doet oorlog met een mens? Roy Jacobsen laat in zijn fascinerende historische roman zien wat de grenzen zijn van de menselijke psyche en hoe die grenzen altijd in beweging blijven. De Belgische Markus heeft de Tweede Wereldoorlog overleefd en doet achter zijn donkere bril net alsof hij blind is. Hij deelt zijn geheim met iemand die ook de littekens van de oorlog met zich meedraagt, de jonge Robert, zoon van een in de oorlog overleden soldaat. Als Markus zijn verhaal vertelt, verweven meerdere historische gebeurtenissen en zijn herinneringen zich samen tot het prachtige psychologische werk ‘Grenzen’.

De Noorse Roy Jacobsen is geboren in 1954 en is een van de meest gelezen auteurs in Noorwegen. Hij debuteerde in 1982 met een verzameling van korte verhalen, ‘Prison Life’, waar hij direct de Noorse Tarjei Vesaas’ debuutprijs voor won. Hierin vertelt hij over zijn criminele jeugd en de celstraf die daar het gevolg van is. Na deze flitsende start vielen ook zijn latere werken in de prijzen, binnen en buiten Noorwegen. Zo ontving de bestsellerroman ‘The Unseen’ een nominatie voor de International Man Booker Prize en werd ‘Vorst’ bekroond met de Nordic Council’s literatuurprijs. Andere bekende werken zijn ‘Het nieuwe water’, ‘Grenzen’, ‘Marions sluier’ en ‘De schlemiel van Suomussalmi’.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

22 augustus 2022

ISBN

9788726878981

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 56 min

Bestandsgrootte

459 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Roy Jacobsen Bekijk alles

De kinderen van Barroy

De kinderen van Barroy

Roy Jacobsen

€ 13,99
Vorst

Vorst

Roy Jacobsen

€ 16,99
Het nieuwe water

Het nieuwe water

Roy Jacobsen

€ 9,99
Wonderkinderen

Wonderkinderen

Roy Jacobsen

€ 12,99