Zwarte vijvers

Zwarte vijvers

GENOMINEERD VOOR DE HEBBAN DEBUUTPRIJS EN DE JONGE JURY DEBUUTPRIJS 2021! Dombergen, 2032. Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt...

Auteur

Amina Laffet

Spreker

Tina Maerevoet

Speelduur

6 uur 17 min

€ 6,99

Beschrijving

GENOMINEERD VOOR DE HEBBAN DEBUUTPRIJS EN DE JONGE JURY DEBUUTPRIJS 2021!


Dombergen, 2032.

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.

De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet.

Nikkie, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich al gauw in een hachelijke situatie door de vele protesten.

Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen.

Lukt het om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerste slachtoffer van de nieuwe wet?

Zwarte Vijvers is een maatschappijkritische young adult die zich afspeelt in de nabije toekomst.De Antwerpse Amina Laffet (1984) heeft zich van boekenveslinder ontpopt tot auteur. Als kind droomde ze van woorden, als volwassene heeft ze die op papier gezet. Daarnaast is ze ook copywriter en jobcoach. 'Zwarte Vijvers' is haar debuut.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

19 juli 2021

ISBN

9788726915037

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 17 min

Bestandsgrootte

280 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Amina Laffet Bekijk alles

Vlaams De legende van Musoro

De legende van Musoro

Amina Laffet

€ 5,99