Luistervoorbeeld

Zwarte vijvers

Auteur Amina Laffet
Spreker Tina Maerevoet
Speelduur 6u 17m 4s
€ 6,99

Beschrijving

GENOMINEERD VOOR DE HEBBAN DEBUUTPRIJS EN DE JONGE JURY DEBUUTPRIJS 2021!


Dombergen, 2032.

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.

De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet.

Nikkie, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich al gauw in een hachelijke situatie door de vele protesten.

Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen.

Lukt het om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerste slachtoffer van de nieuwe wet?

Zwarte Vijvers is een maatschappijkritische young adult die zich afspeelt in de nabije toekomst.De Antwerpse Amina Laffet (1984) heeft zich van boekenveslinder ontpopt tot auteur. Als kind droomde ze van woorden, als volwassene heeft ze die op papier gezet. Daarnaast is ze ook copywriter en jobcoach. 'Zwarte Vijvers' is haar debuut.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 19 juli 2021
ISBN 9788726915037
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 17m 4s
Bestandsgrootte 280 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.