Irena's kinderen
Irena's kinderen

Irena's kinderen

In de biografie ‘Irena’s kinderen’ vertelt Tilar Mazzeo het waargebeurde verhaal over Irena Sendler, de vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 2...

Auteur

Tilar Mazzeo

Spreker

Cindy Fabriek

Vertaler

Daniëlle Stensen

Speelduur

12 uur 6 min

€ 14,99

Beschrijving

In de biografie ‘Irena’s kinderen’ vertelt Tilar Mazzeo het waargebeurde verhaal over Irena Sendler, de vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 2.000 Joodse kinderen wist te redden van de dood. Als verpleegster werkte ze in een erbarmelijke getto in Warschau, waar ze met behulp van een groep verzetsstrijders kinderen naar een veilig onderkomen kon brengen. Via grafkisten en het riool wist Irena maar liefst 2.500 kinderen weg te smokkelen van de nazi’s. Schrijfster Tilar Mazzeo heeft ervoor gezorgd dat dit indrukwekkende en ontroerende verhaal van Irena nooit in de vergetelheid zal raken.

Tilar Mazzeo is een Amerikaanse schrijfster van non-fictie boeken en biografieën over een breed aantal onderwerpen. Een van haar eerste biografieën was ‘De weduwe Clicquot’ over de glamoureuze champagne godin Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin en werd een New York Times bestseller. In ‘Irena’s kinderen’ beschrijft Mazzeo het aangrijpende verhaal van de Poolse verpleegster die duizenden Joodse kinderen redde in de Tweede Wereldoorlog. Naast de vele biografieën die Mazzeo geschreven heeft, is ze ook meester in het schrijven van non-fictie boeken over wijn, van productie tot smaak.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

5 juli 2021

ISBN

9788726921496

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 6 min

Bestandsgrootte

504 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Cindy Fabriek Bekijk alles

Liefde is de boodschap

Liefde is de boodschap

Catherine Cookson

€ 16,99
Raadselachtige bouwwerken

Raadselachtige bouwwerken

Alles over Historia

€ 5,99
Complottheorieën

Complottheorieën

Alles over Historia

€ 4,99
Gebeurtenissen die de wereld veranderden
€ 5,99