SR.

SR.

Zestien jaar na zijn schrijversdebuut, honderd boeken geschreven en winnaar van diverse literaire prijzen, slaat Bavo Dhooge een nieuwe richting in...

Auteur

Bavo Dhooge

Spreker

Herman de Winné

Speelduur

14 uur 11 min

€ 16,99

Beschrijving

Zestien jaar na zijn schrijversdebuut, honderd boeken geschreven en winnaar van diverse literaire prijzen, slaat Bavo Dhooge een nieuwe richting in. Met dit hoogst persoonlijke, literaire werk maakt de auteur een nieuw begin in zijn carrière.
Sr. is een autobiografische roman waarin de auteur ons meeneemt in het leven van zijn vader, en het leven met zijn vader. Een werk waarin hij zijn vroeg gestorven vader, overleden op 41-jarige leeftijd aan longkanker, opnieuw tot leven wekt en met veel detail de herinneringen aan mensen, gebeurtenissen en gedachten uit diens leven herbeleeft. Een adembenemende reis in het leven wat had kunnen zijn met liefdevol beschreven perspectieven - van de vader en van de zoon.

In de pers over 'SR.':

'Voor ons ligt de schitterende vaderroman 'Sr.', en als dat boek Dhooge niet naar de hoogste regionen der Vlaamse letteren katapulteert, dan weet ik het ook niet meer.' (Herman Brusselmans in HUMO)

'Met 'Sr.' heeft Bavo Dhooge een aangrijpende 'Vadersuche' neergezet, die ook een spiegelgevecht op het scherp met zichzelf oplevert. Een ambitieus boek, meeslepend geschreven en knap geconstrueerd.' (Stefan Hertmans)

'Een explosief vaderboek.' (Gazet van Antwerpen)

'Zijn debuut is hartveroverend. Vlaamse vertelkunst op zijn best met een rijke stijl vol associaties, metaforen en paradoxen.' (Nederlands Dagblad)
Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.
Na zijn debuut in 2001 met 'Spaghetti' is hij bekend geworden als de 'S-Express' vanwege 100 titels die beginnen met de letter 'S'. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, 'Styx', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 viert hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels waarvan er elke nieuwe maand gedurende het jaar een uit zal komen.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

13 februari 2023

ISBN

9788726953930

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 11 min

Bestandsgrootte

595 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bavo Dhooge Bekijk alles

Stoppers

Stoppers

Bavo Dhooge

€ 16,95
Vlaams De samoerai

De samoerai

Bavo Dhooge

€ 12,99
Vlaams Samen zullen we slapen voor het sterven
€ 12,99
Vlaams Schaduw van de koning

Schaduw van de koning

Bavo Dhooge

€ 19,99