Uitgeblu(t)st
Uitgeblu(t)st

Uitgeblu(t)st

Burn-out en depressie, anders bekeken

'Een aanrader voor iedereen die te maken krijgt met langdurige stress en risico heeft op een burn-out, vanuit professionele hoek, als patiënt of als naaste van een patiënt.' - Steven Laureys, neuro...

Auteur

Luc Wachtelaer

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

3 uur 22 min

€ 9,99

Beschrijving

'Een aanrader voor iedereen die te maken krijgt met langdurige stress en risico heeft op een burn-out, vanuit professionele hoek, als patiënt of als naaste van een patiënt.' - Steven Laureys, neuroloog en bestsellerauteur

Langdurige stress, zowel op het werk als in de privésfeer, heeft een impact op ons functioneren, op ons zijn. Concentratieproblemen, slapeloosheid, prikkelbaarheid, spierpijn, hoofdpijn, versnelde hartslag: burn-out en depressie uiten zich op allerlei verschillende manieren. Deze symptomen geven vooral aan dat de systemen die ons in normale omstandigheden ondersteunen, nu uit evenwicht raken.

Dokter Luc Wachtelaer doet in dit boek uit de doeken om welke systemen het gaat en hoe je die in het geval van burn-out of depressie terug in balans kunt brengen. De patiënt kan via de heldere uitleg en levensechte verhalen beter begrijpen welke therapieën noodzakelijk zijn en waarom een multidisciplinaire behandeling met huisarts, specialist, psycholoog, bewegingstherapeut en relaxatietherapeut zo nuttig en complementair is in het herstelproces.

Dit boek kan je helpen bij het (h)erkennen en begrijpen van een burn-out, bij het herstel én bij preventie. Het is een bron van informatie voor patiënten, hun naasten, maar ook leidinggevenden en werkgevers, want een gezonde werkomgeving betekent minder uitval en een betere re-integratie na uitval.

Luc Wachtelaer is huisarts, oprichter en coördinerend arts van de burn-outtrajecten in Medisch Centrum Ternat, waar hij intussen meer dan duizend patiënten begeleidde.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

28 mei 2024

ISBN

9788727142333

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 22 min

Bestandsgrootte

141 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Het D-day complot

Het D-day complot

Tomas Ross

€ 15,99
Zij die gaan sterven

Zij die gaan sterven

James Patterson

€ 12,99

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99
Ossenkop

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99