Napoleon, martelaar voor de vrede
Napoleon, martelaar voor de vrede

Napoleon, martelaar voor de vrede

Napoleon Bonaparte was een eerzuchtige, megalomane veroveraar, een onvermoeibare strijder met onverzadigbare ambitie die het Europese continent doorkruiste en door zijn vele oorlogen een spoor van...

Auteurs

Michel Franceschi, Ben Weider, Tim van Dyck

Spreker

Frank Rigter

Vertaler

Wim Sanders

Speelduur

9 uur 36 min

€ 12,99

Beschrijving

Napoleon Bonaparte was een eerzuchtige, megalomane veroveraar, een onvermoeibare strijder met onverzadigbare ambitie die het Europese continent doorkruiste en door zijn vele oorlogen een spoor van vernieling achterliet. Of toch niet?

Michel Franceschi en Ben Weider keren terug naar het einde van de 18e eeuw en bieden een andere kijk op deze periode en de meest opmerkelijke persoon die het voorbracht. Ze presenteren Napoleon als kind van de revolutie en voorvechter van de democratie. Hun Napoleon is een man die nooit zelf een oorlog verklaarde, maar zo’n bedreiging vormde voor de gevestigde orde dat grootschalig conflict onvermijdelijk was. 'Napoleon, martelaar voor de vrede' is een pleidooi voor een nieuwe geschiedenis, dat ons begrip van de Franse generaal op zijn kop zet.

"De auteurs pleiten sterk, overtuigend en intellectueel voor de andere kant van het gebruikelijke verhaal. Ze zullen overal waar er belangstelling is voor deze periode zeker een debat uitlokken." - Library Journal

Generaal Michel Franceschi was een hooggeplaatste militaire officier in het Franse leger. De kennis van militaire geschiedenis die nodig was om zijn beroep uit te oefenen gaf hem een grote fascinatie voor Napoleon, een mede-Corsicaan. Na zijn pensioen weidde hij zich volledig aan de studie van Napoleontische geschiedenis. Hij is tevens adviseur van de International Napoleontic Society.

Dr. Ben Weider (1923-2008) had tevens een grote passie voor de figuur van Napoleon en richtte de International Napoleonic Society op om onderzoek naar de Franse keizer te bevorderen. Zijn eigen werk werd in meer dan 40 talen vertaald. Weider ontving belangrijke Franse en Canadese onderscheidingen voor zijn werk, en werd in 1984 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

15 december 2023

ISBN

9788727142494

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 36 min

Bestandsgrootte

399 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

De pianostemmer

De pianostemmer

Daniel Mason

€ 12,99
Schepen vergaan

Schepen vergaan

James Patterson

€ 12,99
De beste sigaret voor uw gezondheid
€ 9,99
Een spoor van geweld

Een spoor van geweld

Mark O'Connell

€ 15,99