Luistervoorbeeld

Minnares

Auteur James Patterson
Spreker Frank Rigter
VertalerWaldemar Noë
Speelduur 9u 34m 35s
€ 12,99

Beschrijving

Ben Casper, journalist, is bewakingsapparatuur aan het installeren in de flat van zijn vriendin, op haar verzoek. Als hij vertrekt, is hij er getuige van hoe Diana van het balkon naar beneden stort. Voor de politie is het zelfmoord, maar Ben gelooft er niets van. Diana was helemaal het type niet voor zelfmoord. Bovendien, ze was niet eens thuis toen Ben haar flat verliet! Ben bijt zich vast in het onderzoek, maar al snel wordt duidelijk dat hij daarmee belangrijke en gevaarlijke mensen voor de voeten loopt. Diana blijkt een dubbelleven te hebben geleid, waarin chantage en moord helemaal geen ongewone gebeurtenissen waren. Een kat-en-muisspel begint, een strijd tussen toedekken en onthullen.

James Patterson staat bekend om de hoge snelheid van zijn romans (veel actie in korte hoofdstukken) maar in dit boek gaat het allemaal nog een stuk sneller. We zien de actie door de ogen van Ben, een man met een overactief brein. Zijn gedachtegang is razendsnel, associatief en meeslepend. Deze politieke actiethriller staat op zich en behoort niet tot een van Pattersons langlopende reeksen.James Patterson (1947) is een wereldberoemde Amerikaanse auteur en filantroop, die tot 1996 eveneens werkzaam was als reclamemaker. Sinds 1976 heeft hij meer dan tweehonderd boeken gepubliceerd, waarvan er in totaal meer dan 300 miljoen exemplaren zijn verkocht. 76 titels stonden op nummer één op de bestsellerlijst van de New York Times, waaronder President vermist, dat hij samen met Bill Clinton schreef. Deze cijfers maken hem een van de meest succesvolle en best verkopende auteurs ooit. Patterson is het meesterbrein achter de Alex Cross en Women’s Murder Club thrillerreeksen, die beide zijn verfilmd. Daarnaast heeft hij meerdere romans en kinderboeken op zijn naam staan.
Zowel voor zijn schrijven als voor zijn liefdadigheidswerk heeft hij verscheidene prijzen gewonnen en onderscheidingen gekregen, waaronder de Edgar Award van de Mystery Writers of America en de Literarian Award van de National Book Foundation.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 15 juli 2022
ISBN 9788728020630
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 34m 35s
Bestandsgrootte 417 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Amerikaanse James Patterson (1947) is een van de succesvolste auteurs op dit moment met meer dan 300 miljoen verkochte exemplaren en 1 miljoen verkochte e-books wereldwijd. Maar liefst 114 boeken kwamen op de New York Times bestseller lijst, waarvan 67 op nummer 1 stonden. Dat is een Guinness World Record! Geen enkele Patterson thriller laat zijn lezers onberoerd, maar zijn bekendste werken zijn de thriller reeksen over ‘Alex Cross’, verfilmd met Morgan Freeman in de hoofdrol, en de ‘Women’s Murder Club’-reeks, dat verfilmd is tot serie en in 2007 te zien was op de Nederlandse televisie.

In 2015 won Patterson de Literatuur Award van de National Book Foundation voor zijn inzet om meer Amerikanen aan het lezen te krijgen. Voor zijn thrillers, maar ook enkele romans en kinderboeken, heeft hij meerdere prestigieuze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Edgar Award.

Toon aanbod