Luistervoorbeeld

Zoo

SerieZoo deel 1
Auteur James Patterson
Spreker Ludo van der Winkel
VertalerWaldemar Noë
Speelduur 9u 24m 23s
€ 12,99

Beschrijving

De bioloog Jackson Oz probeert wereldleiders al jaren zonder succes te overtuigen van zijn theorie dat het aantal zoogdieren wat mensen wereldwijd aanvalt, met de dood ten gevolge, in een hoog tempo stijgt. Echter, wanneer groepen dieren inderdaad massaal steden in trekken en mensen beginnen aan te vallen, krijgt Jackson alsnog gelijk. De wereld verandert langzaamaan in een groot slagveld, waarin de mensheid het op moet nemen tegen losgeslagen en moordlustige dieren. Om deze reden wordt Jackson door de President van de Verenigde Staten gerekruteerd. Hij moet de oorzaak van deze aanvallen door dieren onderzoeken en een oplossing vinden voor het probleem. Lukt het Jackson om de toenemende agressie onder dieren te verklaren en genezen? Het lot van zowel mens als dier ligt in zijn handen.

Zoo werd gepubliceerd in 2012 en is een van James Patterson zijn vele boeken die op de bestsellerlijst van de New York Times stond.James Patterson (1947) is een wereldberoemde Amerikaanse auteur en filantroop, die tot 1996 eveneens werkzaam was als reclamemaker. Sinds 1976 heeft hij meer dan tweehonderd boeken gepubliceerd, waarvan er in totaal meer dan 300 miljoen exemplaren zijn verkocht. 76 titels stonden op nummer één op de bestsellerlijst van de New York Times, waaronder President vermist, dat hij samen met Bill Clinton schreef. Deze cijfers maken hem een van de meest succesvolle en best verkopende auteurs ooit. Patterson is het meesterbrein achter de Alex Cross en Women’s Murder Club thrillerreeksen, die beide zijn verfilmd. Daarnaast heeft hij meerdere romans en kinderboeken op zijn naam staan.
Zowel voor zijn schrijven als voor zijn liefdadigheidswerk heeft hij verscheidene prijzen gewonnen en onderscheidingen gekregen, waaronder de Edgar Award van de Mystery Writers of America en de Literarian Award van de National Book Foundation.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 17 maart 2022
ISBN 9788728020685
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 24m 23s
Bestandsgrootte 415 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Amerikaanse James Patterson (1947) is een van de succesvolste auteurs op dit moment met meer dan 300 miljoen verkochte exemplaren en 1 miljoen verkochte e-books wereldwijd. Maar liefst 114 boeken kwamen op de New York Times bestseller lijst, waarvan 67 op nummer 1 stonden. Dat is een Guinness World Record! Geen enkele Patterson thriller laat zijn lezers onberoerd, maar zijn bekendste werken zijn de thriller reeksen over ‘Alex Cross’, verfilmd met Morgan Freeman in de hoofdrol, en de ‘Women’s Murder Club’-reeks, dat verfilmd is tot serie en in 2007 te zien was op de Nederlandse televisie.

In 2015 won Patterson de Literatuur Award van de National Book Foundation voor zijn inzet om meer Amerikanen aan het lezen te krijgen. Voor zijn thrillers, maar ook enkele romans en kinderboeken, heeft hij meerdere prestigieuze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Edgar Award.

Toon aanbod