Gare du Nord
Gare du Nord

Gare du Nord

Als jongeman trok Philip Freriks naar Parijs, waar hij met allerlei baantjes de kost verdiende. Eén van die baantjes was treinconducteur...

Auteur

Philip Freriks

Spreker

Philip Freriks

Speelduur

7 uur 12 min

€ 7,99

Beschrijving

Als jongeman trok Philip Freriks naar Parijs, waar hij met allerlei baantjes de kost verdiende. Eén van die baantjes was treinconducteur. Freriks heeft een grote liefde voor treinen, en ook voor Parijs en Frankrijk. In "Gare du Nord" verzamelt hij zijn stukjes over deze onderwerpen. Hij focust daarbij op zijn tijd in Parijs (de jaren '60 en '70) en gaat op zoek naar de vervlogen romantiek van het reizen. Bij Freriks bewegen witgehandschoende conducteurs zich door glanzend gewreven treinen, op weg naar restauratiewagons die zijn "weggereden" uit "Moord op de Oriënt Express". Hij vindt niet alleen herinneringen, maar ook de juiste taal om deze vergane glorie weer te geven: meanderende zinnen met een rijk vocabulaire (en zoals u merkt, een woordje Frans erbij).

Copyright beeld Philip Freriks: Manon van der Zwaal
Philip Freriks (1944) is een Nederlands journalist, columnist en televisiepresentator. U kent hem als nieuwslezer van het NOS Journaal (1996-2009). Daarnaast presenteerde hij onder meer "De slimste mens" en het "Groot Dictee der Nederlandse Taal". Hij schreef zowel columns als fictie en theaterteksten.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

25 april 2022

ISBN

9788728041604

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 12 min

Bestandsgrootte

302 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Philip Freriks Bekijk alles

Gare du Nord - De Podcast: luister naar Philip Freriks' kijk op Frankrijk
€ 0,99