Luistervoorbeeld

De achtste bekentenis

SerieWomen's Murder Club deel 8
Auteur James Patterson
Spreker Inge Ipenburg
VertalerPaul Witte
Speelduur 8u 0m 54s
€ 12,99

Beschrijving

Journaliste Cindy Thomas vindt het lijk van een dakloze man. Tot haar ontzetting onderzoekt de politie de zaak amper: die heeft haar handen vol met meerdere overlijdens in de elite van San Francisco – overlijdens zonder duidelijke doodsoorzaak. Cindy trekt dan maar zelf op onderzoek uit. Yuki, een ander lid van de Women’s Murder Club, krijgt een moeilijk dossier op haar bord. Ze heeft een video waarin een moeder haar dochter beschuldigt van de moord op haar man, maar is dat genoeg voor een veroordeling? Bovendien worstelt Yuki met gender issues. Lindsay heeft nog niet besloten of ze ja zal antwoorden op Joe’s huwelijksaanzoek.

De Women's Murder Club telt 4 leden: Lindsay Boxer, rechercheur moordzaken voor de politie van San Francisco; Cindy Thomas, een verslaggever voor de San Francisco Chronicle; Claire Washburn, de Chief Medical Examiner voor San Francisco; en Yuki Castellano, een officier van justitie in San Francisco. Samen of alleen onderzoeken ze moordzaken in San Francisco. De reeks werd bewerkt tot een tv-serie door de Amerikaanse zender ABC.

James Patterson (1947) is een wereldberoemde Amerikaanse auteur en filantroop, die tot 1996 eveneens werkzaam was als reclamemaker. Sinds 1976 heeft hij meer dan tweehonderd boeken gepubliceerd, waarvan er in totaal meer dan 300 miljoen exemplaren zijn verkocht. 76 titels stonden op nummer één op de bestsellerlijst van de New York Times, waaronder President vermist, dat hij samen met Bill Clinton schreef. Deze cijfers maken hem een van de meest succesvolle en best verkopende auteurs ooit. Patterson is het meesterbrein achter de Alex Cross en Women’s Murder Club thrillerreeksen, die beide zijn verfilmd. Daarnaast heeft hij meerdere romans en kinderboeken op zijn naam staan.
Zowel voor zijn schrijven als voor zijn liefdadigheidswerk heeft hij verscheidene prijzen gewonnen en onderscheidingen gekregen, waaronder de Edgar Award van de Mystery Writers of America en de Literarian Award van de National Book Foundation.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 7 maart 2022
ISBN 9788728093870
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 0m 54s
Bestandsgrootte 357 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Amerikaanse James Patterson (1947) is een van de succesvolste auteurs op dit moment met meer dan 300 miljoen verkochte exemplaren en 1 miljoen verkochte e-books wereldwijd. Maar liefst 114 boeken kwamen op de New York Times bestseller lijst, waarvan 67 op nummer 1 stonden. Dat is een Guinness World Record! Geen enkele Patterson thriller laat zijn lezers onberoerd, maar zijn bekendste werken zijn de thriller reeksen over ‘Alex Cross’, verfilmd met Morgan Freeman in de hoofdrol, en de ‘Women’s Murder Club’-reeks, dat verfilmd is tot serie en in 2007 te zien was op de Nederlandse televisie.

In 2015 won Patterson de Literatuur Award van de National Book Foundation voor zijn inzet om meer Amerikanen aan het lezen te krijgen. Voor zijn thrillers, maar ook enkele romans en kinderboeken, heeft hij meerdere prestigieuze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Edgar Award.

Toon aanbod