Het huisje aan de sloot
Het huisje aan de sloot

Het huisje aan de sloot

Zelden was een titel zo bedrieglijk! Er is niets vredigs of banaals aan het huisje aan de sloot waar Carry van Bruggen opgroeide, met haar broertjes en zusje en hun streng-orthodoxe vader...

Auteur

Carry van Bruggen

Spreker

Christel Schimmel

Speelduur

8 uur 4 min

€ 12,99

Beschrijving

Zelden was een titel zo bedrieglijk! Er is niets vredigs of banaals aan het huisje aan de sloot waar Carry van Bruggen opgroeide, met haar broertjes en zusje en hun streng-orthodoxe vader. De spanningen in het gezin worden waargenomen in een experimentele stijl, een combinatie van het gedetailleerde van het Realisme en het bloemrijke, inventieve taalgebruik van de Tachtigers. Eén van Carry van Bruggen bekendste en meest herdrukte romans, ergens tussen familiedrama, psychologische roman en poëzie in.
Carry van Bruggen (schrijversnaam van de Joods-Nederlandse Carolina Lea de Haan, 1881-1932) was de zus van Jacob Israël de Haan, schrijver van "Pijpelijntjes", een van de eerste Nederlandse romans waarin homoseksualiteit openlijk werd beschreven. Net als haar broer ging Van Bruggen geen controversieel thema uit de weg. In haar romans en pamfletten ging ze elk dogmatisme te lijf. Ze was de enige vrouwelijke auteur uit haar tijd die door collega’s en critici au sérieux werd genomen. Ze woonde een tijdlang in Nederlands-Indië met haar eerste man. Haar bekendste romans zijn "Eva" en "Een coquette vrouw". Ze schreef ook non-fictie, met als bekendste titels "Prometheus" en "Hedendaags fetisjisme". Haar werk raakte in de vergetelheid, maar werd in de jaren 1970 herontdekt door de feministische beweging.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

26 augustus 2022

ISBN

9788728359099

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 4 min

Bestandsgrootte

338 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Carry van Bruggen Bekijk alles

Eva

Eva

Carry van Bruggen

€ 12,99

Meer spreker Christel Schimmel Bekijk alles

De dochter die goed wilde doen
€ 15,99
De geur van wilde rozen

De geur van wilde rozen

Bertrice Small

€ 19,99
€ 14,99
Verborgen waarheid

Verborgen waarheid

Angela Marsons

€ 14,99