Luistervoorbeeld

Psyche

Auteur Louis Couperus
Spreker Nienke Cusell
Speelduur 4u 2m 55s
€ 7,99

Beschrijving

Louis Couperus zet de mythologische figuren Eros en Psyche naar zijn hand, in deze sprookjesachtige hervertelling. Psyche, uit het Rijk van het Verleden, gaat in het Rijk van het Heden op zoek naar de liefde. Eros wordt verliefd op haar, maar Psyche valt voor de gevaarlijke charme van saters. Couperus maakt er een bewogen, snelle geschiedenis van, met veel dialogen. "Psyche" was bij verschijnen in 1898 een groot succes en kreeg ook een Engelse vertaling, die in 2013 nog werd herdrukt bij het prestigieuze Pushkin Press.
Louis Couperus (1863-1923) was een Nederlands romanschrijver, columnist en dichter. Hij is de auteur van verschillende onverwoestbare klassiekers: "Eline Vere" (een bestseller bij verschijnen), "Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan..." (verfilmd), "De stille kracht"... Hij woonde o.m. in Frankrijk en Italië en reisde de wereld rond. Of zijn romans zich nu afspelen in Den Haag of Djakarta, het heden of het oude Rome, het noodlot speelt altijd een grote rol. Couperus schreef in een meeslepende, emotionele stijl. Zijn verzameld werk bestrijkt vijftig boekdelen.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 november 2022
ISBN 9788728401613
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 2m 55s
Bestandsgrootte 174 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Louis Couperus

Louis Couperus (1863-1923) is een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de wereld rond 1900. Zo ook Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan, dat door veel critici wordt beschouwd als zijn meest volmaakte roman. In 1888 verscheen zijn roman Eline Vere als feuilleton in het dagblad Het Vaderland; hij had toen al twee dichtbundels gepubliceerd die vrijwel onopgemerkt bleven, hoewel de kwaliteit van enkele gedichten wel degelijk werd erkend.

In 1993 werd het Louis Couperus Genootschap opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Het Genootschap brengt het tijdschrift Arabesken uit.

Toon aanbod