Luistervoorbeeld

Orpheus in de dessa

Auteur Augusta de Wit
Spreker Roel Fooij
Speelduur 1u 58m 20s
€ 3,99

Beschrijving

Wanneer mensen uit verschillende werelden elkaar ontmoeten, kunnen er mooie vriendschappen ontstaan.

Willem Bake is een Nederlandse ingenieur wonend op Java. Hij is positief ingesteld en heeft een materialistisch wereldbeeld. Op een avond hoort hij een bijzonder fluitspel. De muzikant blijkt een kreupele Javaanse jongen genaamd Si-Benkok te zijn. Hij speelt zo wonderbaarlijk mooi dat Bake hem vraagt vaker voor hem te spelen. En langzaam ontstaat een bijzondere vriendschap. Si-Benkok laat Bake de mystiek van de Oosterse wereld zien waardoor de Nederlander Java opeens in een heel ander daglicht ziet. Maar dan plotseling gebeurt er iets vreselijks waardoor Bake voor altijd met een pijnlijk schuldgevoel blijft zitten...

‘Orpheus in de dessa’ (1903) is een prachtige Nederlands-Indische roman waarin twee werelden door een bijzondere vriendschap worden verenigd.
Augusta de Wit (1864-1939) was een Nederlandse schrijfster. Ze werd geboren op Sumatra en heeft een groot deel van haar leven gewoond in Batavia. In 1903 publiceerde zij haar meest bekende Nederlands-Indische roman genaamd 'Orpheus in de dessa' (1903).

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 13 oktober 2022
ISBN 9788728522257
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 58m 20s
Bestandsgrootte 84 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.