Het fregatschip Johanna Maria
Het fregatschip Johanna Maria

Het fregatschip Johanna Maria

'Het fregatschip Johanna Maria' is een realistisch geschreven en ontroerend werk van Arthur van Schendel, en tevens één van zijn belangrijkste en bekendste werken...

Auteur

Arthur van Schendel

Spreker

Bart Kooiman

Speelduur

4 uur 3 min

€ 7,99

Beschrijving

'Het fregatschip Johanna Maria' is een realistisch geschreven en ontroerend werk van Arthur van Schendel, en tevens één van zijn belangrijkste en bekendste werken.
Zeilmaker Jacob Brouwer krijgt in 1865 de driemaster Johanna Maria op het oog en besluit er mee naar alle delen van de wereld te varen onder leiding van verschillende kapiteins. Sommige kapiteins verzorgen zijn geliefde boot goed, andere verwaarlozen het.
In 'het fregatschip Johanna Maria' ervaren we de worstelingen van Jacob's onvervulde verlangens en zijn ultieme droom: eigenaar worden van het Johanna Maria.
De Nederlander Arthur François Emile van Schendel (1874 – 1946) was een schrijver die bekendheid verwierf met avonturenromans zoals Een zwerver verliefd (1904). Zijn vroege romans zoals zijn avonturenromans hebben een sterk symbolistisch, neoromantisch karakter, wat opvallend is omdat het literaire klimaat in de negentiende eeuw het naturalisme aanhield. Later in zijn schrijverschap sluit hij hier enigszins bij aan door in een concretere en realistischer stijl te handhaven; Een Hollands drama (1935) is hiervan een voorbeeld. Nooit deed hij overigens afstand van de thema’s die hem van meet af aan interesseerden: vrije wil en vrijheid, geluk en eenzaamheid, noodlot en toeval. Hoewel van Schendel overleden is in 1946, ontving hij voor 'Het oude huis' een jaar later postuum de (eerste) P.C. Hooft-prijs.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

27 november 2022

ISBN

9788728522295

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 3 min

Bestandsgrootte

172 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Arthur van Schendel Bekijk alles

In berucht gezelschap

In berucht gezelschap

Aare Mare Stein, Edgar Allen Poe

€ 10,50
Een zwerver verliefd

Een zwerver verliefd

Arthur van Schendel

€ 5,99
Een zwerver verdwaald

Een zwerver verdwaald

Arthur van Schendel

€ 3,99
Een achtbaan van emoties

Een achtbaan van emoties

Arthur van Schendel, Robert Shekley

€ 10,50

Meer spreker Bart Kooiman Bekijk alles

Verveling

Verveling

Frans Coenen

€ 5,99