Majoor Frans
Majoor Frans

Majoor Frans

'Majoor Frans' is een eigentijdse roman van A.L.G. Bosboom-Tuissaint over een eigenzinnige en onafhankelijke vrouw, Majoor Frans...

Auteur

Geertruida Bosboom-Toussaint

Spreker

Julia Holtes

Speelduur

17 uur 26 min

€ 16,99

Beschrijving

'Majoor Frans' is een eigentijdse roman van A.L.G. Bosboom-Tuissaint over een eigenzinnige en onafhankelijke vrouw, Majoor Frans. De roman belicht het tragische liefdesverleden van Majoor Frans die als jongen werd opgevoed en opnieuw haar positie moet zien te bepalen binnen de gendernormen van haar tijd.

Het boek werd al snel een groot succes en is vaak herdrukt. Hoewel Bosboom-Touissaint altijd heeft ontkend dat het boek is geschreven om een rol te spelen in de vrouwenemancipatie wordt het desalniettemin vaak gewaardeerd als een oproep voor een betere positie van de vrouw.
Anna Louisa Geertruida Bosboom-Toussaint (A.L.G. Bosboom-Toussaint, 1812-1886) was een Nederlandse schrijfster en kent een groot oevre bestaande uit voornamelijk historische romans en novellen.

A.L.G. Bosboom-Toussaint begon ooit als vertaalster van Franse boeken maar toen haar schrijfstijl werd ontdekt en ze positief werd belicht door het tijdschrift De Gids, kreeg Toussaint al snel erkenning en schreef ze het ene werk na het andere. De introductie van realistische en complexe karakters in de Nederlandse romans is aan haar toe te schrijven.

Ze wordt gerekend tot één van de bekendste Nederlandse auteurs van de 19e eeuw en haar bekendste romans 'Majoor Frans' uit 1874 en 'Het huis Lauernesse' uit 1840 worden nog steeds veel gelezen. Ze was bevriend met belangrijke schrijvers en critici van de 19e eeuw en trad regelmatig in openbaar debat met hen. Dit was toendertijd uitzonderlijk voor een vrouwelijke schrijfster.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

13 januari 2023

ISBN

9788728522301

Taal

Nederlands

Speelduur

17 uur 26 min

Bestandsgrootte

722 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Julia Holtes Bekijk alles

Juffrouw Lina

Juffrouw Lina

Marcellus Emants

€ 12,99
Tatort - De zachtheid van het monster

Tatort - De zachtheid van het monster

Gunar Hochleiden, Claus Cornelius Fischer

€ 4,99
Tatort - Het kwaad

Tatort - Het kwaad

Gunar Hochleiden, Claus Cornelius Fischer

€ 4,99