Luistervoorbeeld

Leonardo da Vinci

De biografie
Auteur Walter Isaacson
Spreker Jeroen Tjepkema
Speelduur 17u 30m 59s
€ 17,99

Beschrijving

De geheimen van de grootste genie uit de geschiedenis

Leonardo da Vinci wordt gezien als het meest creatieve genie ooit. Naast zijn wereldberoemde werk als schilder was hij ook uitvinder, schrijver, architect, beeldhouwer, componist, anatomist, filosoof, natuurkundige, scheikundige en ingenieur.

Op basis van duizenden pagina's van Da Vinci's aantekenboeken en nieuwe ontdekkingen over zijn leven en werk vertelt Isaacson een prachtig verhaal over hoe Da Vinci’s kunst verweven is met de wetenschap. Hij laat zien hoe Da Vinci's genialiteit gebaseerd was op vaardigheden die we in de hand hebben, zoals zijn onstilbare nieuwsgierigheid, zorgvuldige observatie en verbeeldingskracht die grenst aan fantasie.

Details

ImprintUnieboek | Het Spectrum
UitgeverUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 13 december 2017
ISBN 9789000359851
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 30m 59s
Bestandsgrootte 962 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Walter Isaacson

Walter Isaacson (1952) is de president en CEO van het Aspen Institute. In het verleden was hij tevens het hoofd en de CEO van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine. Daarnaast is Isaacson biograaf. In laatstgenoemde hoedanigheid publiceerde hij: Kissinger: A Biography (1992), Benjamin Franklin: An American Life (2003), Einstein: His Life and Universe (2007) (in het Nederlands verschenen als Einstein, de biografie), Steve Jobs: A Biography (2011) (in het Nederlands verschenen als Steve Jobs, de biografie).

Verder schreef hij samen met Evan Thomas The Wise Men: Six Friends and the World They Made (1986), over Dean Acheson, W. Averell Harriman, George Kennan, John J. McCloy, Charles E. Bohlen en Robert Lovettin. In 2007 werd Isaacson columnist voor Time.

Toon aanbod