Luistervoorbeeld

De codekraker

Het revolutionaire DNA-onderzoek van Nobelprijswinnaar Jennifer Doudna
Auteur Walter Isaacson
Spreker Kevin Hassing
Speelduur 17u 27m
€ 19,99

Beschrijving

Walter Isaacson vertelt het verhaal van DNA-expert en Nobelprijswinnaar Jennifer Doudna In oktober 2020 ontving biochemicus Jennifer Doudna samen met haar collega Emmanuelle Charpentier de Nobelprijs voor de Scheikunde voor hun doorslaggevende bijdrage aan de ontwikkeling van CRISPR-Cas. Met deze techniek kunnen wetenschappers het menselijk genoom bewerken door te knippen en plakken in DNA-sequenties. Net als de ontdekking van de structuur van DNA in de jaren vijftig door Watson en Crick bracht deze doorbaak een medische revolutie op gang: CRISPR wordt onder andere ingezet bij de bestrijding van Covid-19. In De codekraker vertelt Walter Isaacson het bijzondere verhaal van Doudna en haar grensverleggende onderzoek. Hij volgt haar wetenschappelijke reis naar de Nobelprijs en laat ons kennismaken met de techniek achter CRISPR en de belangrijke personen in Doudna's leven en carrière. Ook staat hij stil bij de morele vragen die deze techniek oproept. Waar ligt de grens voor genetische manipulatie? Moeten we willen dat welgestelde ouders hun kinderen perfectioneren? Het resultaat is een belangrijk boek over een van de grootste wetenschappers van onze tijd en de toekomst van de mens. 'Een dringende, nuchtere, toegankelijke en al met al briljante prestatie.' Jon Meacham, winnaar van de Pulitzerprijs voor Biografie 'Het genot van een Isaacson-biografie is dat de auteur niet in cynische zaken blijft hangen; hij vertelt verhalen van mensen die per definitie onnavolgbaar zijn.' The New York Times

Details

ImprintSpectrum
UitgeverUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 14 april 2021
ISBN 9789000379217
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 27m
Bestandsgrootte 1442 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Walter Isaacson

Walter Isaacson (1952) is de president en CEO van het Aspen Institute. In het verleden was hij tevens het hoofd en de CEO van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine. Daarnaast is Isaacson biograaf. In laatstgenoemde hoedanigheid publiceerde hij: Kissinger: A Biography (1992), Benjamin Franklin: An American Life (2003), Einstein: His Life and Universe (2007) (in het Nederlands verschenen als Einstein, de biografie), Steve Jobs: A Biography (2011) (in het Nederlands verschenen als Steve Jobs, de biografie).

Verder schreef hij samen met Evan Thomas The Wise Men: Six Friends and the World They Made (1986), over Dean Acheson, W. Averell Harriman, George Kennan, John J. McCloy, Charles E. Bohlen en Robert Lovettin. In 2007 werd Isaacson columnist voor Time.

Toon aanbod