Luistervoorbeeld

Feitenkennis

Tien redenen waarom we een verkeerd beeld van de wereld hebben en waarom het beter gaat dan je denkt
Auteur Hans Rosling
Voorlezer Paul Laseur
Speelduur 7u 46m 57s
€ 16,99

Beschrijving

Bestseller over cijfers en feiten.

'Een van de belangrijkste boeken die ik ooit heb gelezen.' Bill Gates

'Iedereen zou dit boek moeten lezen.' de Volkskrant

Wat is nu de gemiddelde levensverwachting in de wereld? Hoeveel meisjes maken de basisschool af? Welk percentage van de wereldbevolking leeft in armoede? Op eenvoudige vragen over wereldwijde trends geven we systematisch de verkeerde antwoorden. Het is zelfs zo erg dat een chimpansee die willekeurig antwoorden kiest consequent leraren, journalisten, Nobelprijswinnaars en studenten overtreft.

In Feitenkennis legt hoogleraar Internationale Gezondheid en wereldfenomeen Hans Rosling uit waarom dit gebeurt. Hij presenteert daarbij tien redenen en komt zo met een radicaal nieuwe verklaring. Ons probleem is dat we niet weten wat we niet weten, en dat zelfs onze gissingen gebaseerd zijn op onbewuste en voorspelbare vooroordelen. Het blijkt dat onze wereld in een veel betere staat is dan we denken. Dat betekent niet dat er geen echte zorgen zijn. Maar als we ons de hele tijd zorgen maken om de verkeerde dingen en ons niet richten op de feiten, kunnen we het zicht verliezen op de dingen die ons het meest bedreigen. Feitenkennis zit boordevol anekdotes, aangrijpende verhalen en uiteraard met de kenmerkende grafieken van Rosling.

Details

ImprintSpectrum
UitgeverUnieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 12 december 2019
ISBN 9789000368921
Taal Nederlands
Speelduur 7u 46m 57s
Bestandsgrootte 386 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Hans Rosling

Hans Rosling (1948-2017) was een Zweedse arts en hoogleraar Internationale Gezondheid. Ola Rosling en Anna Rosling zijn respectievelijk de zoon en schoondochter van Rosling en medeoprichters van Gapminder.

Toon aanbod