Het bal der gekken
Het bal der gekken

Het bal der gekken

Parijs is in de ban van dokter Charcot en zijn experimenten met zijn vrouwelijke patiënten. Maar zijn ze wel ziek, of heeft de maatschappij de vrouwen gek verklaard om van hen af te zijn?

Auteur

Victoria Mas

Spreker

Irma Hartog

Speelduur

6 uur 54 min

€ 14,99

Beschrijving

Het gesticht van Salpêtrière, 1885. Heel Parijs is in de ban van dokter Charcot en zijn openbare hypnosesessies, waarbij hij gek of hysterisch verklaarde vrouwen behandelt. Het uitschot van de samenleving. Maar zijn ze wel gek, of heeft de maatschappij de vrouwen als dusdanig bestempeld om van hen af te zijn? Eén avond per jaar lijkt deze vraag irrelevant, als de Parijse elite danst met de gek verklaarde vrouwen. Het bal der gekken is voor zowel de elite als de verbannen vrouwen het hoogtepunt van het jaar en voor de laatsten een zeldzaam moment van hoop. Geneviève werkt al jarenlang als hoofdverpleegster in Salpêtrière. Na het verlies van haar veel te vroeg overleden zusje, heeft zij het geloof de rug toegekeerd en al haar hoop en vertrouwen op dokter Charcot en zijn nieuwe wetenschap gevestigd. Maar alles begint te veranderen met de komst van Eugénie, de 19-jarige dochter uit een bourgeoisiefamilie. Eugénie heeft een geheim en dringend hulp nodig van Geneviève. Tijdens het bal der gekken zal alles op zijn kop worden gezet en worden alle bestaande verhoudingen voorgoed aan het wankelen gebracht.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

4 mei 2021

ISBN

9789000379552

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 54 min

Bestandsgrootte

572 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Victoria Mas (1989) werkte in de filmwereld en debuteerde met Het bal der gekken. Dit boek werd in Frankrijk meteen een bestseller en werd bekroond met o.a. de Prix Renaudot, Prix Stanslis en Prix Première Plume en de filmrechten werden verkocht aan Gaumont. Haar boek wordt in 19 landen vertaald.

Meer spreker Irma Hartog Bekijk alles

Wrede leugens

Wrede leugens

Karen Rose

€ 14,99
De overstroming

De overstroming

Michael McDowell

€ 12,99

Onzichtbaar

Danielle Steel

€ 14,99
Zusje van mij

Zusje van mij

Mikaela Bley

€ 15,99