Doorspelen
Doorspelen

Doorspelen

Een kroniek van cultvoetbal in de Eredivisie

Voetbal bestaat uit verhalen. Michel Doodeman gaat in 34 speelrondes op zoek naar de meest spraakmakende achtergrondverhalen van misschien wel het meest typerende Eredivisie-seizoen ooit: 2010/11.

Auteur

Michel Doodeman

Spreker

Kees Boot

Speelduur

7 uur 27 min

€ 14,99

Beschrijving

Voetbal bestaat uit verhalen. Sterke, vreemde, grappige, ontroerende en bovenal wonderlijke verhalen – de Nederlandse Eredivisie is er rijk aan. In Doorspelen gaat sportschrijver Michel Doodeman in 34 speelrondes op zoek naar de meest spraakmakende en karakteristieke achtergrondverhalen van misschien wel het meest typerende Eredivisie-seizoen aller tijden: 2010/11. Het was het seizoen waarin Johan Cruijff de Fluwelen Revolutie startte bij Ajax, Vitesse werd overgenomen door de eigenaardige Merab Jordania, Feyenoord met 10-0 verloor van PSV, Robert Maaskant Robert Maaskant was, Luis Suárez een tegenstander in zijn nek beet, een onbekende Belg topscorer werd en de competitie op de laatste speeldag werd beslist in een legendarische kampioenswedstrijd. Doorspelen brengt een ode aan de Eredivisie in al haar glorie – en aan de spelers, de trainers en de wedstrijden die het seizoen 2010/11 zo onvergetelijk maakten.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

2 november 2021

ISBN

9789000380404

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 27 min

Bestandsgrootte

617 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Michel Doodeman schrijft achtergronden en reportages voor onder andere NRC, waarin hij de meest bijzondere uithoeken van het voetbal ontdekt. Daarnaast schrijft hij voor VICE Sports, De Standaard, Hard Gras en De Speld. Hij rondde in 2019 de master Schrijven en Vertalen af aan de Vrije Universiteit. In 2019 ontving Doodeman de SPORTNEXT Prijs voor het Sportjournalistieke Talent. Ook stond hij in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2018 en heeft hij zijn eigen podcast over cultprogramma's op de Nederlandse tv, Televisië.

Meer spreker Kees Boot Bekijk alles

Het tijdperk Max

Koen Vergeer

€ 12,99
Mijn vader in de mottenballen
€ 9,99
Het spookdekbed en andere ongelooflijke griezelverhalen
€ 9,99
De tijdmachine en andere ongelooflijke reisverhalen
€ 9,99