De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde
De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde

De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde

Een herkenbaar, humoristisch en ontroerend relaas over het spannende eerste jaar van het pensioen - Voor iedereen die binnenkort met pensioen gaat of al met pensioen is

Wanneer Maarten met pensioen gaat, doemen steeds vaker de zogenoemde ‘eindfasegevoelens’ op. In een poging dit te bezweren, plant hij zijn dagen vol met activiteiten.

Auteur

Jaap Kranenborg

Spreker

Wilbert Gieske

Speelduur

8 uur 29 min

€ 14,99

Beschrijving

'Ook op internet begeef ik me op terreinen die ik voorheen altijd angstvallig heb gemeden, sites met als doelgroep ouderen en gepensioneerden. Ja, ik ben de ontkenningsfase voorbij en sta open voor alles.' Wanneer Maarten met pensioen gaat, begint dat helaas niet al te goed: zijn afscheid valt volledig in duigen en op de eerste dag verliest hij ook nog zijn bril. En na de eerste paar weken in een gelukzalige vakantiestemming te hebben verkeerd, doemen steeds vaker de zogenoemde 'eindfasegevoelens' op. In een verwoede poging dit te bezweren, plant hij zijn dagen vol met activiteiten: cursussen, vrijwilligerswerk, filmfestivals, beurzen, reisjes in binnen- en buitenland en een heleboel meer. En al gaat niet alles van een leien dakje, naarmate het jaar vordert, beginnen zich de contouren af te tekenen van een nieuwe structuur als pensionado - en die is lang zo slecht nog niet. Maarten beschrijft zijn eerste roerige jaar als pensionado aan zijn inmiddels overleden vader. De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde is een herkenbaar, humoristisch en ontroerend relaas over het gevreesde eerste jaar van het pensioen, waarin de band tussen vader en zoon als rode draad dient.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

9 maart 2022

ISBN

9789000383993

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 29 min

Bestandsgrootte

702 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jaap Kranenborg (1951) is oud-docent en debuteerde in 1999 met de roman De laatste horizon. In 2000 verscheen zijn tweede roman, Warenhuis van het verleden. Naast deze romans heeft hij vele verhalen in literaire tijdschriften gepubliceerd (o.a. Tweede Ronde, Hollands Maandblad en Tzum). Enkele van die verhalen werden later opgenomen in verzamelbundels (Mooi Meegenomen en Goed Gebundeld).

Meer spreker Wilbert Gieske Bekijk alles

Beroep: avonturier

Beroep: avonturier

Kees van der Spek

€ 12,99
Onbehagen

Onbehagen

Paul Verhaeghe

€ 15,99

Ik dacht dat jij

Joke van Leeuwen

€ 11,99
Niemand houdt zijn hart zo vast als ik
€ 14,99