Wees niet bang
Wees niet bang

Wees niet bang

Op de dag van Laura's vierde verjaardag pleegt haar moeder zelfmoord. Jaren later wil ze weten waarom, maar niemand wil erover praten. Wees niet bang is het verhaal van een levensverwoestend geheim.

Auteur

Aisha Dutrieux

Spreker

Karin Douma

Speelduur

5 uur 37 min

€ 14,99

Beschrijving

Over een levensverwoestend geheim waarbij de lezer wordt gevraagd zijn oordeel uit te stellen 'Wat een onderwerp. [...] De manier waarop [Dutrieux] het heeft beschreven is fenomenaal wat mij betreft. [...] Een goed geschreven en boeiend boek over een zwaar onderwerp.' Wim Krings, Boekhandel Krings 'Er zijn woorden die zich niet laten terugnemen. Eenmaal uitgesproken zijn ze onverbiddelijk tot leven gewekt. Woorden kunnen levens verwoesten, mensen doen besluiten zonder elkaar verder te gaan. Ze kunnen de persoon die je bent in de ogen van je kinderen voorgoed doen veranderen. Ze kunnen zelfs je eigen moeder doen twijfelen of ze jou wel op de wereld had moeten zetten.' Op de dag van Laura's vierde verjaardag pleegt haar moeder, Maria, zelfmoord. Jaren later, als Laura volwassen is en in verwachting van haar eerste kind, wil ze weten waarom haar moeder dit deed. Maar al snel wordt duidelijk dat niemand hierover wil praten. Laura's oma, Chiara, is na de dood van haar dochter vertrokken naar het Italiaanse bergdorp Calceranica. Na jarenlang geen contact te hebben gehad met haar oma besluit Laura haar op te gaan zoeken. De antwoorden die Laura van haar oma krijgt, zetten haar leven op zijn kop. Wees niet bang is het verhaal van drie generaties vrouwen en een levensverwoestend geheim. Het laat zien dat een verhaal altijd meerdere waarheden kent. Over Het leven noemen: 'De sobere stijl, de kalme, niet woedende toon dragen bij aan de werking, de impact van dit verhaal over een schraal en aangevreten leven op een emotioneel rantsoen.' Manon Uphoff 'Een parel met een scherpe rand. [...] Dutrieux schreef dit heftige verhaal sober op, waardoor het hard binnenkomt.' Mezza

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

8 augustus 2022

ISBN

9789000384662

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 37 min

Bestandsgrootte

466 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Aisha Dutrieux (1983) studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden en is werkzaam als rechter in de rechtbank Den Haag. Ze won meerdere schrijfwedstrijden en Het leven noemen is haar debuutroman.

Meer auteur Aisha Dutrieux Bekijk alles

Het leven noemen

Het leven noemen

Aisha Dutrieux

€ 14,99

Meer spreker Karin Douma Bekijk alles

Tien geboden voor innerlijke rust
€ 14,99
Het lied van Marina

Het lied van Marina

Tessa Vrijmoed

€ 12,99
Te veel en nooit genoeg

Te veel en nooit genoeg

Mary L. Trump

€ 14,99

Verlaat de gevangenis zonder betalen

Marjolein van der Gaag

€ 11,99