Het leven noemen
Het leven noemen

Het leven noemen

Mira maakt haar dochtertje Vera opzettelijk ziek, puur om aandacht te krijgen. Jaren later probeert Vera de puzzel van haar verleden te leggen – zal ze kunnen ontsnappen aan haar traumatische jeugd?

Auteur

Aisha Dutrieux

Spreker

Karin Douma

Speelduur

5 uur 53 min

€ 14,99

Beschrijving

Een beklemmende roman over de onvermijdelijke strijd met het verleden 'Een parel met een scherpe rand. [...] Dutrieux schreef dit heftige verhaal sober op, waardoor het hard binnenkomt.' Mezza Het is 1994. Mira, enig kind uit een liefdeloos gezin, werkt als verpleegster in de thuiszorg. Ze heeft een dochtertje, Vera, van vier jaar oud. Mira en Vera leiden een klein, schijnbaar symbiotisch leven, ze hebben met vrijwel niemand contact. Mira lijdt aan het münchhausenby-proxysyndroom – met behulp van medicijnen maakt zij Vera opzettelijk ziek om aandacht te krijgen. Wanneer artsen argwaan krijgen, verhuizen ze. Telkens opnieuw. Jaren later, wanneer ze volwassen is, krijgt Vera een burn-out. In gesprekken met een therapeut probeert ze de puzzel van haar verleden te leggen – een verleden dat haar moeder glashard ontkent. Durft ze te vertrouwen op haar geheugen? Zal ze kunnen ontsnappen aan haar jeugd? En kan ze eindelijk beginnen met léven? Beluister nu ook de Zoeken naar boeken-podcast, waarin auteur Aisha Dutrieux vertelt over Het leven noemen. 'De sobere stijl, de kalme, niet woedende toon dragen bij aan de werking, de impact van dit verhaal over een schraal en aangevreten leven op een emotioneel rantsoen.' Manon Uphoff

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

15 augustus 2022

ISBN

9789000386123

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 53 min

Bestandsgrootte

489 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Aisha Dutrieux (1983) studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden en is werkzaam als rechter in de rechtbank Den Haag. Ze won meerdere schrijfwedstrijden en Het leven noemen is haar debuutroman.

Meer auteur Aisha Dutrieux Bekijk alles

Wees niet bang

Wees niet bang

Aisha Dutrieux

€ 14,99

Meer spreker Karin Douma Bekijk alles

De kraamkliniek

De kraamkliniek

Mario Escobar

€ 14,99
Tien geboden voor innerlijke rust
€ 14,99
Het lied van Marina

Het lied van Marina

Tessa Vrijmoed

€ 12,99
Te veel en nooit genoeg

Te veel en nooit genoeg

Mary L. Trump

€ 14,99