Schitterend afwezig
Schitterend afwezig

Schitterend afwezig

De zoektocht na het vinden van mijn vader

Na het vinden van haar biologische vader begint het zoeken pas echt. Met humor, zelfspot en diep inzicht schrijft Nummerdor over een zoektocht die we misschien wel allemaal maken: naar wie we zijn.

Auteur

Mabel Nummerdor

Spreker

Emmelie Zipson

Speelduur

6 uur 54 min

€ 13,99

Beschrijving

'Wat een ontroerend en eerlijk boek. En wat een rollercoaster aan emoties. Een reis die je niet snel zal vergeten!' Isa Hoes Na het vinden van haar biologische vader begint het zoeken pas echt Mabel Nummerdor groeit op bij haar moeder en stiefvader. Nooit wordt er een woord gesproken over haar biologische vader, maar als student ontdekt ze dat ze het resultaat is van een kortstondige ontmoeting tijdens een zomervakantie aan de Franse westkust. Pas jaren later begint het te knagen: moet ze niet op zoek voor het te laat is? Mabel besluit het tv-programma Spoorloos in te schakelen. De aflevering waarin ze haar Franse vader Jacques voor het eerst ontmoet, trekt meer dan een miljoen kijkers. Het is een innige hereniging, maar de werkelijke rollercoaster waar Mabel en haar excentrieke vader in belanden, speelt zich af nadat de camera's zijn gestopt met filmen. Het blijkt niet eenvoudig te zijn om opnieuw een dochter te worden. Jacques is bovendien getekend door vraagtekens over zijn eigen onbekende afkomst, als adoptiekind weet hij ook niet wie zijn biologische ouders zijn. Samen besluiten Mabel en jacques naar hen op zoek te gaan. Al snel wordt duidelijk dat wie vraagt ook met het antwoord moet zien te leven, want het verhaal waar ze op stuiten blijkt alles behalve une belle histoire te zijn. In Schitterend afwezig vertelt het meeslepende verhaal over hoe verloren we zijn als we niet weten waar we vandaan komen. Met humor, zelfspot en diep inzicht in haar psyche schrijft Nummerdor over een zoektocht die we misschien wel allemaal bewust of onbewust maken: de zoektocht naar wie we zijn. Mabel Nummerdor (1974) is schrijver en trendonderzoeker met een voorliefde voor datgene wat (nu nog) taboe is. Eerder verscheen haar boek: Holy fuck: Op expeditie naar de toekomst van seks, dat stof deed opwaaien in de media en de Alice Indie Prijs won voor beste non-fictieboek. Verder is ze werkzaam als marketeer in de theaterwereld en schreef ze het boek Miss Marketing: Business in de Evanomie (2012). Ze woont met haar gezin in Amsterdam en is daarnaast regelmatig in Parijs te vinden.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

26 mei 2023

ISBN

9789000389780

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 54 min

Bestandsgrootte

572 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mabel Nummerdor (1974) is schrijver en trendonderzoeker met een voorliefde voor datgene wat (nu nog) taboe is. Eerder verscheen van haar hand het boek: Holy fuck: Op expeditie naar de toekomst van seks, dat stof deed opwaaien in de media en in dat jaar de Alice Indie Prijs won voor beste non-fictieboek. Verder is ze werkzaam als marketeer in de theaterwereld en schreef ze het boek Miss Marketing: Business in de Evanomie (2012). Ze woont met haar gezin in Amsterdam en is daarnaast regelmatig in Parijs te vinden. Auteursfoto: Debby Heilker

Meer spreker Emmelie Zipson Bekijk alles

De regel van drie

De regel van drie

Sam Ripley

€ 14,99
Lessen in de liefde

Lessen in de liefde

Audrey Carlan

€ 14,99
Coraline

Coraline

Neil Gaiman

€ 14,99
Even goede vrienden

Even goede vrienden

Raounak Khaddari

€ 12,99