Mindful mediteren tegen pijn
Mindful mediteren tegen pijn

Mindful mediteren tegen pijn

Oefeningen om je lichaam en je leven terug te winnen

Pijn kan onvermijdelijk zijn, maar hoe we ermee omgaan is aan ons

Auteur

Jon Kabat-Zinn

Spreker

Ronald Top

Speelduur

3 uur 0 min

€ 12,99

Beschrijving

Pijn kan onvermijdelijk zijn, maar hoe we ermee omgaan, dat is aan ons

We weten dat mindfulness kan helpen om stress te verminderen – maar helpt het ook om om te gaan met (soms zelfs allesoverheersende) fysieke pijn?

Emeritus hoogleraar geneeskunde Jon Kabat-Zinn is de grondlegger van de wereldberoemde Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR). Dat programma ontwikkelde hij voor patiënten met chronische pijn, waarbij medicatie of operaties geen uitkomst boden. Mindfulness bleek dat wel te doen.

In het boek Mindful mediteren tegen pijn laat Jon Kabat-Zinn ons de basisbeginselen zien en deelt hij wetenschappelijk onderbouwde meditaties van zijn methode. Iedereen die (chronische) pijn ervaart, kan deze meditaties makkelijk toepassen in het dagelijks leven, als toevoeging op welke medische behandeling dan ook. Voor extra ondersteuning zijn de meditaties ook als audiobestanden online beschikbaar.

Leer hoe je mindful ademt en bewust in het moment kunt zijn, onderzoek hoe je vriendschap sluit met je gedachten en emoties, ontdek hoe je omgaat met intense sensaties, en omarm mindfulness in je dagelijkse leven als een nieuwe manier van zijn.

‘Pijn, vooral chronische pijn, zie je al snel als je ergste vijand. Maar het heeft de potentie om jouw leraar te worden, en uiteindelijk zelfs je bondgenoot en vriend als je er aandachtig naar leert luisteren.’

Jon Kabat-Zinn, PhD, is emeritus hoogleraar geneeskunde aan de University of Massachusetts Medical School, waar hij in 1979 de wereldberoemde Mindfulness-Based Stress Reduction Clinic oprichtte. Hij is auteur van 15 boeken, waaronder de internationale bestseller Waar je ook gaat, daar ben je. Zijn boeken zijn in meer dan 45 talen wereldwijd verschenen.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

24 augustus 2023

ISBN

9789000392070

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 0 min

Bestandsgrootte

249 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jon Kabat-Zinn, PhD, is emeritus hoogleraar geneeskunde aan de University of Massachusetts Medical School, waar hij in 1979 de wereldberoemde Mindfulness-Based Stress Reduction Clinic oprichtte. Hij is auteur van 15 boeken, die in meer dan 45 talen wereldwijd verschenen zijn. Auteursfoto: Jaume Cosialls

Meer spreker Ronald Top Bekijk alles

Schaduwrijk

Schaduwrijk

Kim Faber, Janni Pedersen

€ 14,99
Eindelijk mezelf

Eindelijk mezelf

Matt Cain

€ 14,99
De zin van het bestaan

De zin van het bestaan

Viktor E. Frankl

€ 19,50
De ketter

De ketter

Bernard Cornwell

€ 16,99