Luistervoorbeeld

Ayahuasca

Een Sjamanistische zoektocht
SerieAnkertjes
Auteur Rinske Warner
Voorlezer Ad Knippels
Speelduur 3u 1m 42s
€ 12,50

Beschrijving

Ayahuasca, een sjamanistische zoektocht van Rinske Warner beschrijft wat het sjamanisme voor iemand persoonlijk kan betekenen, en hoe het voelt om een Ayahuasca ceremonie met een bewustzijnsverruimende trance mee te maken. Steeds meer mensen zijn op zoek naar methoden om te komen tot zelfvervulling, spiritueel ervaren en verbondenheid met anderen in de natuur. De sjamanistische traditie met behulp van Ayahuasca is zo'n methode. Dit Ankertje Ayahuasca biedt een goede en gedegen introductie voor mensen die meer willen weten over Ayahuasca.

Details

ImprintUitgeverij AnkhHermes
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 26 februari 2019
ISBN 9789020215885
Taal Nederlands
Speelduur 3u 1m 42s
Bestandsgrootte 166 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Dat planten een geestverruimend effect hebben is genoegzaam bekend. Enkele planten hebben echter een bijzondere werking op het spiritueel bewustzijn. De Ayahuasca en de Chacaruna zijn daar voorbeelden van. De schrijfster deelt haar kennismaking met deze planten, haar ervaring met de Zuid-Amerikaanse sjamanen en hun rituelen en de betekenis voor haar eigen ontwikkeling op spiritueel niveau. Zij probeert de lezer mee te nemen in haar ervaringen. Toch geeft het beschrijven van de effecten van het gebruik van de planten en het doorlopen van de rituelen onvoldoende verrijking. Het is meer een beschrijving van een korte periode uit haar leven met een uitnodiging om dit traject zelf te volgen en zo tot een groter spiritueel bewustzijn te komen. Het is makkelijk leesbaar en geeft een kijkje in sjamanisme en bijzondere plantenextracten, maar een aanvulling op reeds bestaande literatuur is het niet. Dit komt mede door de beknoptheid en het praktische probleem om persoonlijke ervaringen over te brengen aan de lezer. Verzorgde pocket met een inhoudsopgave, inleiding, literatuurverwijzing en noten.' (Bol.com)

Over de auteur
Rinske Warner

Rinske Warner is landbouw-econome en cultureel antropologe. Toen ze bij de VN werkte raakte ze in 1993 verzeild in Chili en vervolgens Peru, waar ze geboeid raakte door het sjamanisme van de Amazone. Op di moment is ze samen met haar man de drijvende kracht achter het centrum Dakini voor energetische therapieën in Lima (Peru). Daarnaast begeleidt ze mensen tijdens sjamanistische retraites in de Peruaanse Amazone.

Toon aanbod