Wanneer je lichaam nee zegt
Wanneer je lichaam nee zegt

Wanneer je lichaam nee zegt

Verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid

'Wanneer je lichaam nee zegt' van Gabor Maté is een wereldwijd bekend standaardwerk over de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest. Nu eindelijk in het Nederlands vertaald!

Auteur

Gabor Maté

Spreker

Chris Kijne

Vertaler

Jörgen van Drunen

Speelduur

13 uur 11 min

€ 20,00

Beschrijving

Gabor Maté houdt ons in Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS.

Mensen hebben altijd al intuïtief begrepen dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Het moderne leven brengt een betreurenswaardige dissociatie met zich mee, een scheiding tussen wat we met ons hele wezen weten en wat onze denkgeest als waarheid accepteert. Van deze twee soorten kennis wint de laatstgenoemde, beperktere, het meestal. Dat gaat ten koste van onze gezondheid.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Hij geeft overtuigend bewijs voor deze link en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen. Met Wanneer je lichaam nee zegt kan ieder van ons zich afstemmen op de innerlijke wijsheid die we allemaal bezitten.

Details

Imprint

AnkhHermes, Uitgeverij

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

9 februari 2022

ISBN

9789020217926

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 11 min

Bestandsgrootte

1087 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

De Canadees dr. Gabor Maté, bekend arts, trauma- en verslavingsdeskundige, schreef over zijn ervaringen diverse baanbrekende bestsellers en spreekt hierover wereldwijd. Naomi Klein noemde hem een healer om te koesteren. De documentaire over zijn werk The Wisdom of Trauma werd al meer dan 6 miljoen keer bekeken.

Meer auteur Gabor Maté Bekijk alles

Hongerige geesten

Hongerige geesten

Gabor Maté

€ 20,00
De mythe van normaal

De mythe van normaal

Gabor Maté, Daniel Maté

€ 20,00
Het verstrooide brein

Het verstrooide brein

Gabor Maté

€ 20,00

Meer spreker Chris Kijne Bekijk alles

Duidelijkheid

Duidelijkheid

Tom-Jan Meeus

€ 8,00
Demon Copperhead

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

€ 19,99
Dit wil je écht niet weten

Dit wil je écht niet weten

Huib Modderkolk

€ 13,99
Heen

Heen

Laurens Verhagen

€ 12,95