De mythe van normaal
De mythe van normaal

De mythe van normaal

Over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij

In 'De mythe van normaal' laat Gabor Maté zien wat 'normaal' in een toxische maatschappij betekent voor trauma, ziekte en heling.

Auteurs

Gabor Maté, Daniel Maté

Spreker

Roel Fooij

Vertaler

Jörgen van Drunen

Speelduur

19 uur 0 min

€ 20,00

Beschrijving

In De mythe van normaal, over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij ontleedt Gabor Maté de onderliggende oorzaken van onze fysieke en emotionele malaise, en legt hij verbanden tussen ons persoonlijk lijden en de druk van het jachtige bestaan.

Wij zijn geneigd te geloven dat ‘normaal’ gelijk staat aan ‘gezond zijn’. Maar hoe gezond is die norm nu echt? Maté ontdekte dat de gangbare definitie van ‘normaal’ niet juist is: vrijwel alle ziekte is een natuurlijke weerspiegeling van het leven in een ongezonde samenleving, waarin gezondheidszorg steeds verder van onszelf af is komen te staan.

In dit inzichtrijke en invoelende boek laat hij ons zien dat de sleutel tot genezing ligt in het herstel van onze medemenselijkheid en het omarmen van onze authenticiteit, ongeacht de maatschappelijke verwachtingen.

"In De mythe van normaal neemt Gabor Maté ons mee op een epische ontdekkingsreis naar hoe ons emotionele welzijn en onze sociale verbondenheid (kortom: hoe we leven) nauw verweven zijn met gezondheid, ziekte en verslaving. Dit meeslepende en prachtig geschreven verhaal heeft verstrekkende gevolgen voor ons leven en de (mentale) gezondheidszorg." – Bessel van der Kolk, auteur van Traumasporen

Details

Imprint

AnkhHermes, Uitgeverij

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

6 februari 2023

ISBN

9789020220261

Taal

Nederlands

Speelduur

19 uur 0 min

Bestandsgrootte

1043 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

De Canadees dr. Gabor Maté, bekend arts, trauma- en verslavingsdeskundige, schreef over zijn ervaringen diverse baanbrekende bestsellers en spreekt hierover wereldwijd. Naomi Klein noemde hem een healer om te koesteren. De documentaire over zijn werk The Wisdom of Trauma werd al meer dan 6 miljoen keer bekeken.

Meer auteur Gabor Maté Bekijk alles

Hongerige geesten

Hongerige geesten

Gabor Maté

€ 20,00
Het verstrooide brein

Het verstrooide brein

Gabor Maté

€ 20,00
Wanneer je lichaam nee zegt
€ 20,00

Meer spreker Roel Fooij Bekijk alles

Handboek hofnar

Handboek hofnar

Juri Hoedemakers

€ 13,99
Fotofinish

Fotofinish

Jac. Toes

€ 9,99
Vermist

Vermist

Harlan Coben

€ 14,99
Ontwricht

Ontwricht

Harlan Coben

€ 14,99