Luistervoorbeeld

Eline Vere

SerieLJ Veen Klassiek
Auteur Louis Couperus
Spreker Marjolein Algera
Speelduur 22u 20m 31s
€ 14,99

Beschrijving

De meeslepende, virtuoos vertelde geschiedenis van Eline Vere speelt zich af in de kringen van de gegoede Haagse burgerij aan het einde van de negentiende eeuw. De onafwendbaarheid van het noodlot krijgt gestalte in de zwakke, overgevoelige en wankelmoedige Eline, een meisje van stand, begaafd, maar niet in staat zich aan te passen aan het ‘banale leven’. Door haar angst voor de werkelijkheid verliest zij zich in dromerijen, waarna de angst alleen maar verhevigd terugkomt. Het noodlot slaat langzaam maar onvermijdelijk toe. De roman waarmee Couperus in 1889 debuteerde, is meteen ook zijn meest gelezen boek geworden, dat hem direct beroemd maakte. Couperus schiep met deze naturalistische roman een vrouwenportret dat tot ons klassieke erfgoed behoort.

Details

ImprintLJ Veen Klassiek
UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 19 november 2020
ISBN 9789020416466
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 22u 20m 31s
Bestandsgrootte 1227 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
KOOP DIT NIET
Koop dit alleen als je goed bent in oud Nederlands en vertrouwd met Frans. Voor mensen uit de 21ste eeuw is het regelmatig erg onduidelijk en vallen veel details weg. Dit boek moet hertaald worden zoals Multatuli van Max Havelaar. Jammer, pas een uur geleden gekocht en nu spijt.
Over de auteur
Photo Louis Couperus

Louis Couperus (1863-1923) is een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de wereld rond 1900. Zo ook Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan, dat door veel critici wordt beschouwd als zijn meest volmaakte roman. In 1888 verscheen zijn roman Eline Vere als feuilleton in het dagblad Het Vaderland; hij had toen al twee dichtbundels gepubliceerd die vrijwel onopgemerkt bleven, hoewel de kwaliteit van enkele gedichten wel degelijk werd erkend.

In 1993 werd het Louis Couperus Genootschap opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Het Genootschap brengt het tijdschrift Arabesken uit.

Toon aanbod