De honderd dagen
De honderd dagen

De honderd dagen

Van de schrijver van Radetzkymars: een historische, nog altijd actuele roman uit 1936 over de laatste honderd dagen van Napoleon Bonaparte in Frankrijk.

Serie

Auteur

Joseph Roth

Spreker

Frank Rigter

Vertaler

Wilfred Oranje

Speelduur

7 uur 23 min

€ 9,99

Beschrijving

In ‘De honderd dagen’ van Joseph Roth keert Keizer Napoleon na maanden ballingschap triomfantelijk terug naar Parijs. Hij wordt door een juichende menigte onthaald. Een van de aanbidders, de wasvrouw Angelina Pietri, zoekt hem ’s nachts buiten het paleis op. Zij koestert de herinnering aan een eerdere nachtelijke ontmoeting, twaalf jaar geleden. De kleine vaderloze trommelaar Antoine Pascal vereert zijn keizer evenzeer. Al sinds zijn zevende trekt hij op met het keizerlijke leger; hij zal Napoleon trouw volgen tot op het slagveld van Waterloo. Tegen de achtergrond van de laatste honderd dagen van Napoleon Bonaparte in Frankrijk vertelt Joseph Roth het verhaal van een volk van kleine lieden, die ten onder gaan aan hun verering van de dictator.

Details

Imprint

LJ Veen Klassiek

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

7 juni 2024

ISBN

9789020417647

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 23 min

Bestandsgrootte

406 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Het oeuvre van journalist en romancier Joseph Roth (1894-1939) leest als een treurdicht voor de kosmopolitische, tolerante, gedoemde cultuur van Centraal-Europa, die zijn hoogtijdagen beleefde vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Roth werd geboren uit Joodse ouders in Galicië, aan de oostelijke kant van het Habsburgse keizerrijk. Hij diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het keizerlijke leger. Na de oorlog keerde hij terug naar Wenen. In 1920 vestigde hij zich als journalist in Berlijn, om Duitsland in januari 1933 voorgoed te verlaten. Vervolgens woonde en werkte hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en Parijs, waar hij onder armoedige omstandigheden overleed.

‘Joseph Roth raakt altijd meteen aan de kern van een menselijk wezen. (…) Zijn karakterbeschrijvingen, zijn beschrijvingen van situaties en mensen zijn onovertroffen. Maar altijd met een soort eenvoud geschreven dat je denkt: hoe doet hij het?’ – Tommy Wieringa

Meer auteur Joseph Roth Bekijk alles

Het spinnenweb

Het spinnenweb

Joseph Roth

€ 12,99
Duitse verhalen

Duitse verhalen

Joseph Roth

€ 11,00
Radetzkymars

Radetzkymars

Joseph Roth

€ 14,99
Hotel Savoy

Hotel Savoy

Joseph Roth

€ 9,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Alleen met de goden

Alex Boogers

€ 9,99
€ 9,99
Zevenpoot

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99
In naam van de vader

In naam van de vader

James Patterson

€ 12,99