Mr. Mercedes
Mr. Mercedes
Nog geen luistervoorbeeld

Mr. Mercedes

In dit eerste deel van de Mr. Mercedes-trilogie ontstaat een gevaarlijk kat-en-muisspel als gepensioneerd rechercheur Bill Hodges achter de Mr. Mercedes Killer aangaat.

Auteur

Stephen King

Spreker

Ruben de Goede

€ 14,99

Beschrijving

Stephen King
Mr. Mercedes

Op een ijskoude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing raast een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt.

Maanden later wordt gepensioneerd rechercheur Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de 'Mercedes Killer' noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.

Mr. Mercedes is een oorlog tussen goed en kwaad, van de meester van de spanning wiens inzicht in de geest van de krankzinnige moordenaar even angstaanjagend als onvergetelijk is.

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder vijftig thriller- en fantasy-titels, alle wereldwijde bestsellers. Zijn recentste boeken zijn Gevangen, 22-11-1963, De wind door het sleutelgat, Joyland en Dr. Sleep.

'Stephen King is een regelrecht fenomeen.' - De Morgen

'Een meesterverteller.' - VPRO Gids

'Zijn fantasie is eindeloos en hij heeft het vermogen de lezer op sleeptouw te nemen.' - NRC Next

Details

Imprint

Luitingh Sijthoff

Uitgever

Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij

Publicatiedatum

20 oktober 2023

ISBN

9789021038216

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder ruim vijftig horror- en fantasyboeken. Alle titels werden wereldwijde bestsellers. In 2015 ontving King de prestigieuze National Medal of Arts (NEA) uit handen van president Barack Obama. De NEA’s worden elk jaar uitgereikt door het Witte Huis en de National Endowment for the Arts. Het is de hoogste onderscheiding die een kunstenaar kan krijgen voor zijn bijdrage aan de schone kunsten in de Verenigde Staten. In 2015 verschenen twee nieuwe boeken van Stephen King: De eerlijke vinder, het vervolg op Mr. Mercedes, en De bazaar van boze dromen, een bundel met 20 korte verhalen.

Meer auteur Stephen King Bekijk alles

Fairy Tale

Fairy Tale

Stephen King

€ 19,99
Firestarter (Ogen van Vuur)
€ 14,99
Misery

Misery

Stephen King

€ 14,99
Dodenwake (Pet Sematary)
€ 12,99

Meer spreker Ruben de Goede Bekijk alles

De dood van een buitenstaander - Hamish Macbeth
€ 7,99
De dood van een hufter - Hamish Macbeth
€ 9,99
400 brieven van mijn moeder

400 brieven van mijn moeder

Joseph Oubelkas

€ 12,95
De Herrezen Draak

De Herrezen Draak

Robert Jordan

€ 14,99