Luistervoorbeeld

Een hart van steen

Auteur Renate Dorrestein
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 6u 51m 31s
€ 11,99

Beschrijving

De twaalfjarige Ellen van Bemmel is de enige van de vier kinderen uit het saamhorige gezin Van Bemmel die de komst van haar nieuwe zusje met grote ongerustheid tegemoet ziet. Want stel dat de banvloek die zij heeft uitgesproken werkelijkheid wordt.

Vijfentwintig jaar later keert Ellen, als enige nog levende Van Bemmel, terug naar haar ouderlijk huis. Ze is zwanger en zoekt een antwoord op de vragen die haar eigen kind haar later zal stellen: ‘Heb ik geen oma, mama? En geen opa? Heb ik geen familie? Hoe komt dat?’

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 11 mei 2017
ISBN 9789021407623
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 51m 31s
Bestandsgrootte 377 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'...is Een hart van steen een overtuigende roman. Dat komt doordat de roman uiterst zorgvuldig is opgebouwd, met een ijzeren logica en een grote verbeeldingskracht.' - De Volkskrant

'Een meeslepende, verontrustende roman die je het liefst in één keer uitleest.' - Trouw


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Renate Dorrestein

Renate Dorrestein (1954-2018) neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse letteren. Haar romans werden genomineerd voor vele prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs, AKO Literatuur Prijs, Trouw/NS Publieksprijs, de Gouden Strop en The International IMPAC Dublin Literary Award. Haar oeuvre werd bekroond met de Annie Romein-prijs en zij ontving de Jonge Gouden Uil voor Verborgen gebreken. In 1997 schreef zij het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam, in 2008 het Boekenweekessay Laat me niet alleen en in 2014 het luistergeschenk voor de Week van het Luisterboek Liever horen we onszelf. Haar roman De stiefmoeder verscheen in 2011 en stond op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs 2012.

In februari 2013 verscheen De blokkade, waarin zij op nietsontziende wijze de oorzaken en gevolgen van haar eigen writer's block onderzoekt. In 2015 verscheen haar roman Weerwater en de jaren daarna volgden Zeven soorten honger en Reddende engel. In 2018 verscheen haar laatste boek, Dagelijks werk, waarin ze terugblikt op vijfenveertig jaar schrijven. Op 4 mei 2018 overleed Renate Dorrestein aan de gevolgen van slokdarmkanker.

Toon aanbod