Binnen bij bol.com
Binnen bij bol.com

Binnen bij bol.com

Undercover bij de winkel van ons allemaal

In 'Binnen bij bol.com' schrijft Jeroen van Bergeijk over zijn werkzaamheden voor bol.com.

Auteur

Jeroen van Bergeijk

Spreker

Jurjen van Loon

Speelduur

3 uur 1 min

€ 7,99

Beschrijving

Een anonieme hal van acht voetbalvelden groot aan de rand van een bedrijventerrein in Waalwijk. Eindeloze schappen met spullen en spulletjes. Welkom in het distributiecentrum van bol.com. Hier gaat Jeroen van Bergeijk undercover, omdat hij wil weten wat er gebeurt als wij om vijf minuten voor middernacht besluiten dat we morgen een stofzuiger of een airfryer nodig hebben. Wie zijn de mensen die ervoor zorgen dat we ons pakketje thuisbezorgd krijgen? En wie pakt het uit als we het retourneren?
‘Op de afdeling Retouren tref ik stofzuigers met propvolle zakken aan, schuurmachines waar het bouwstof aan vastgekoekt zit en een doos met een bladblazer waar de herfstblaadjes uit dwarrelen.’
In Binnen bij bol.com schrijft Jeroen van Bergeijk over zijn werkzaamheden voor bol.com en zijn verblijf op vakantiepark De Droomgaard, waar veel van de (vooral Oost-Europese) werknemers van het distributiecentrum wonen. Hij schetst niet alleen het dagelijks bestaan van arbeidsmigranten, maar werpt ook licht op de consequenties van onze collectieve verslaving aan online shoppen.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

17 januari 2020

ISBN

9789021420219

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 1 min

Bestandsgrootte

166 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Jeroen van Bergeijk (1965) is journalist, schrijver en documentairemaker. Hij werkte vanuit Australië voor NRC Handelsblad, Elsevier en de VPRO-radio. Van Bergeijk schreef het succesvolle Mijn Mercedes is niet te koop, waarvan de Duitse, de Engels en de Amerikaanse rechten werden verkocht. In 2007 maakte hij de documentaire Aan ons den arbeid, die op het IDFA in première ging en werd genomineerd voor de ASN Bank Mediaprijs 2008.

Meer auteur Jeroen van Bergeijk Bekijk alles

Undercover aan het werk

Undercover aan het werk

Jeroen van Bergeijk

€ 14,99
Reisverhalen voor onderweg

Reisverhalen voor onderweg

Adriaan van Dis, Herman Koch

€ 10,35

Meer spreker Jurjen van Loon Bekijk alles

€ 15,00
Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland
€ 9,99
De verborgen boekwinkel
€ 14,99
De monnik die zijn Ferrari verkocht
€ 15,00