Luistervoorbeeld

Binnen bij bol.com

Undercover bij de winkel van ons allemaal
Auteur Jeroen van Bergeijk
Spreker Jurjen van Loon
Speelduur 3u 1m 16s
€ 10,99

Beschrijving

Een anonieme hal van acht voetbalvelden groot aan de rand van een bedrijventerrein in Waalwijk. Eindeloze schappen met spullen en spulletjes. Welkom in het distributiecentrum van bol.com. Hier gaat Jeroen van Bergeijk undercover, omdat hij wil weten wat er gebeurt als wij om vijf minuten voor middernacht besluiten dat we morgen een stofzuiger of een airfryer nodig hebben. Wie zijn de mensen die ervoor zorgen dat we ons pakketje thuisbezorgd krijgen? En wie pakt het uit als we het retourneren?
‘Op de afdeling Retouren tref ik stofzuigers met propvolle zakken aan, schuurmachines waar het bouwstof aan vastgekoekt zit en een doos met een bladblazer waar de herfstblaadjes uit dwarrelen.’
In Binnen bij bol.com schrijft Jeroen van Bergeijk over zijn werkzaamheden voor bol.com en zijn verblijf op vakantiepark De Droomgaard, waar veel van de (vooral Oost-Europese) werknemers van het distributiecentrum wonen. Hij schetst niet alleen het dagelijks bestaan van arbeidsmigranten, maar werpt ook licht op de consequenties van onze collectieve verslaving aan online shoppen.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 17 januari 2020
ISBN 9789021420219
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 1m 16s
Bestandsgrootte 166 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jeroen van Bergeijk

Jeroen van Bergeijk (1965) is journalist, schrijver en documentairemaker. Hij werkte vanuit Australië voor NRC Handelsblad, Elsevier en de VPRO-radio. Van Bergeijk schreef het succesvolle Mijn Mercedes is niet te koop, waarvan de Duitse, de Engels en de Amerikaanse rechten werden verkocht. In 2007 maakte hij de documentaire Aan ons den arbeid, die op het IDFA in première ging en werd genomineerd voor de ASN Bank Mediaprijs 2008.

Toon aanbod