Undercover aan het werk
Undercover aan het werk

Undercover aan het werk

Onderzoeksjournalist Jeroen van Bergeijk laat in zijn verontrustende undercoverreportages zien hoe het werkelijk is aan de onderkant van de huidige arbeidsmarkt.

Auteur

Jeroen van Bergeijk

Spreker

Jeroen van Bergeijk

Speelduur

9 uur 36 min

€ 14,99

Beschrijving

Wat gebeurt er aan de onderkant van de arbeidsmarkt? Met die vraag in het achterhoofd stortte undercoverjournalist Jeroen van Bergeijk zich de afgelopen zes jaar in banen waarvoor nauwelijks kwalificaties nodig zijn. Want wie zorgt ervoor dat jouw bol.com-pakketje de volgende dag al wordt bezorgd? Wie neemt de telefoon op als je een klantenservice belt? En wie brengt jouw koffer op de plaats van bestemming? Zaken waarmee vrijwel elke Nederlander te maken heeft, maar waarvan weinigen weten hoe het er precies aan toegaat.

De afgelopen veertig jaar is de economie zo’n 40 procent gegroeid, maar de daadwerkelijke inkomens zijn achtergebleven. De mensen wie het goed gaat – vaak de theoretisch geschoolden – begrijpen doorgaans maar weinig van de praktisch opgeleiden, en de kloof tussen hen wordt almaar groter. Undercover aan het werk is een poging daar iets aan te veranderen.

Daarnaast schetst Jeroen van Bergeijk zijn werdegang als undercoverjournalist. Hij vertelt over de angst om betrapt te worden, de vele morele valkuilen van de undercoverjournalistiek en zijn groeiende weerzin tegen het zich voortdurend anders moeten voordoen dan wie hij werkelijk is.

Kan en wil hij nog langer liegen om de waarheid te vertellen?

‘Van Bergeijk doet wat anderen vooral pretenderen te doen: het échte verhaal van binnenuit vertellen. Zoals een journalist moet doen, zonder al te veel mening en al helemaal zonder agenda!’ Sander Schimmelpenninck

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

25 oktober 2023

ISBN

9789026363351

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 36 min

Bestandsgrootte

528 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

JEROEN VAN BERGEIJK (1965) is journalist, schrijver. Van zijn hand verschenen eerder Mijn Mercedes is niet te koop (2006), Goudkoorts (2011) en Uberleven (2018). Zijn undercoverreportages verschenen in de Volkskrant en De Groene Amsterdammer.

Meer auteur Jeroen van Bergeijk Bekijk alles

Binnen bij bol.com

Binnen bij bol.com

Jeroen van Bergeijk

€ 7,99
Reisverhalen voor onderweg

Reisverhalen voor onderweg

Adriaan van Dis, Herman Koch

€ 10,35

Meer spreker Jeroen van Bergeijk Bekijk alles

Reisverhalen voor onderweg

Reisverhalen voor onderweg

Adriaan van Dis, Herman Koch

€ 10,35