Luistervoorbeeld

Oliver Twist

SerieKinderklassiekers deel 2
Auteur Charles Dickens, Tiny Fisscher
Spreker Hylke van Sprundel
Speelduur 6u 46m 49s
€ 12,99

Beschrijving

Stel je voor dat je in een armenhuis geboren wordt, dat je moeder vlak na je geboorte sterft, en je helemaal niets en niemand meer hebt. Precies dit overkomt Oliver Twist, een van de bekendste boekpersonages van Charles Dickens.
Dickens schreef het boek vooral als protest tegen de sociale misstanden in de vroeg-victoriaanse samenleving, waarin kinderarbeid in de zogenaamde werkhuizen niet ongewoon was, en straatkinderen werden geronseld door dievenbendes.
Het boek verscheen in 1838 en hoewel het bedoeld was voor volwassenen, is het verhaal veelvuldig verwerkt tot films, televisieseries, musicals en toneelstukken voor het hele gezin. Opmerkelijk dus, dat er nog nooit een integrale boekbewerking voor kinderen is gepubliceerd.

Details

ImprintVolt
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 12 september 2020
ISBN 9789021424965
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 46m 49s
Bestandsgrootte 372 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Charles Dickens

Charles Dickens (1812-1870) leefde het grootste deel van zijn leven in Londen. Hij had al veel korte verhalen gepubliceerd toen hij beroemd werd met The Posthumus Papers of the Pickwick Club, dat eerst als feuilleton verscheen. Daarna volgden onder meer Oliver Twist, A Tale of Two Cities en David Copperfield. Hij is beroemd geworden vanwege zijn zogenaamde Dickensiaanse karakters en om zijn zorgvuldige intriges en expressieve stijl.

Toon aanbod