Luistervoorbeeld

Beginners

Een leven lang leren
Auteur Tom Vanderbilt
Spreker Job Römer
VertalerEdzard Krol
Speelduur 10u 24m 44s
€ 12,99

Beschrijving

Waarom stoppen velen van ons met het leren van nieuwe vaardigheden als we volwassen worden? Zijn we bang om ergens slecht in te zijn? Zijn we vergeten hoe leuk het is? Of is het gewoon een feit dat je een oude hond geen nieuwe trucs kunt leren?

Geïnspireerd door de onverzadigbare drang van zijn jonge dochter om nieuwe dingen te leren, begint Tom Vanderbilt aan een experiment waarin hij een jaar lang nieuwe uitdagingen aangaat puur omwille van het leren. Hij kiest vijf vaardigheden - schaken, zingen, surfen, tekenen en jongleren. Zo zingt hij een nummer van R.E.M. in een amateurkoor, verliest potjes schaak van een achtjarige en leert schorpioenen ontwijken tijdens een surfkamp in Costa Rica. Ondertussen onderzoekt hij met aanstekelijke nieuwsgierigheid de fascinerende psychologie en wetenschap achter het zijn van een volwassen beginner.

In dit boek deelt hij niet alleen zijn ervaringen, maar ook verrassende inzichten in hoe het aanleren van vaardigheden ervoor zorgt dat ons brein fit blijft, hoe het onze creativiteit stimuleert en welke positieve effecten het heeft op ons geluksgevoel. Beginners laat zien hoe leuk en belangrijk het is om nieuwe dingen te blijven leren - een leven lang.

Details

ImprintVolt
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 12 maart 2021
ISBN 9789021428369
Taal Nederlands
Speelduur 10u 24m 44s
Bestandsgrootte 858 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Tom Vanderbilt