De pianiste
De pianiste

De pianiste

‘Erika Kohut, pianolerares, stormt als een wervelwind naar binnen in de woning die ze deelt met haar moeder.’ Zo begint De pianiste, de klassieker van Elfriede Jelinek, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur, die nog grotere bekendheid kreeg door de film van Michael Haneke met Isabelle Huppert.

Auteur

Elfriede Jelinek

Spreker

Wivineke van Groningen

Vertaler

Tinke Davids

Speelduur

12 uur 37 min

€ 13,99

Beschrijving

'Erika Kohut, pianolerares, stormt als een wervelwind naar binnen in de woning die ze deelt met haar moeder.' Zo begint De pianiste, de klassieker van Elfriede Jelinek, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur, die nog grotere bekendheid kreeg door de film van Michael Haneke met Isabelle Huppert.
De roman is het verhaal van het gespleten leven van Erika, die probeert te ontsnappen aan de verstikkende symbiose waarin ze met haar moeder leeft. Zonder dat die het weet bezoekt ze peepshows, bespiedt ze hoeren, wordt ze een voyeur en laat ze zich seksueel vernederen door haar leerling Walter - de enige vorm van liefde die de schijnbaar gevoelloze Erika kent, is masochisme.
Al direct vanaf de verschijning, inmiddels bijna veertig jaar geleden, zorgde het boek voor de nodige ophef. Voor het eerst verschijnt Jelineks bekendste roman nu bij Querido.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

17 juni 2022

ISBN

9789021463988

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 37 min

Bestandsgrootte

1040 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Wivineke van Groningen Bekijk alles

Terug naar Toscane

Terug naar Toscane

Kat Devereaux

€ 12,99
Branduren

Branduren

Cobi van Baars

€ 13,99
De weg naar Rose Cottage

De weg naar Rose Cottage

Dineke Epping

€ 16,99
Een mooie toekomst

Een mooie toekomst

Ellie Dean

€ 14,99