Luistervoorbeeld

Leven in de verbeelding

Hella S. Haasse 1918-2011
Auteur Aleid Truijens
Spreker Liselot Thomassen
Speelduur 26u 53m 35s
€ 17,99

Beschrijving

Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na. In de loop van haar leven groeide zij in haar publieke rol van wijze, vriendelijke en evenwichtige beschouwer. Maar wie zat er achter het welbekende beeld dat van haar bestond? Wie was de beroemde schrijfster als dochter, echtgenote en moeder?
Aleid Truijens werkte bijna acht jaar lang aan haar biografie, waarvoor ze de medewerking van de erfgenamen en toegang tot het gehele literaire en persoonlijke archief kreeg. De brieven, egodocumenten en gesprekken die zij voerde met mensen die Hella Haasse persoonlijk kenden, leverden opmerkelijke nieuwe informatie op. Haasse mocht dan een zondagskind lijken, zelf vond ze haar leven verre van gemakkelijk. Voor het eerst lezen we hoe ze het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding - alleen daar voelde ze zich thuis.
Truijens' monumentale en rijkgeïllustreerde biografie toont hoe sterk Haasses leven en werk verweven zijn. We zien hoe het meisje dat werd geboren in voormalig Nederlands-Indië en op haar twintigste naar Nederland verhuisde, zich ontwikkelde tot de grootste schrijfster uit ons taalgebied.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 18 maart 2022
ISBN 9789021464626
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 26u 53m 35s
Bestandsgrootte 1477 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Aleid Truijens

Aleid Truijens (1955) is journalist en schrijver. Ze schrijft als literair criticus en columniste voor de Volkskrant. De afgelopen 25 jaar schreef zij voor verschillende dagbladen en tijdschriften, vooral over literatuur en educatie. Geen nacht zonder (2004) is haar literaire debuut dat ook in Duitsland is verschenen.

Haar tweede roman Vriendendienst verscheen in 2007 bij Cossee, en in 2008 als luisterboek. In 2011 publiceerde zij Geluk kun je alleen schilderen, een enthousiast ontvangen biografie over de schrijver F.B. Hotz. In 2012 verscheen bij Cossee Opvoeden! Een nieuwe blik op een eeuwenoud beroep, waarvan Manon Uphoff zei: 'Lees Opvoeden! Scherp waar het moet, mild waar het kan.'

Toon aanbod