Leven in de verbeelding
Leven in de verbeelding

Leven in de verbeelding

Hella S. Haasse 1918-2011

Truijens’ monumentale biografie toont hoe sterk Hella Haasses leven en werk verweven zijn. We zien hoe ze zich ontwikkelde tot de grootste schrijfster uit ons taalgebied.

Auteur

Aleid Truijens

Spreker

Liselot Thomassen

Speelduur

26 uur 53 min

€ 17,99

Beschrijving

Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na. In de loop van haar leven groeide zij in haar publieke rol van wijze, vriendelijke en evenwichtige beschouwer. Maar wie zat er achter het welbekende beeld dat van haar bestond? Wie was de beroemde schrijfster als dochter, echtgenote en moeder?
Aleid Truijens werkte bijna acht jaar lang aan haar biografie, waarvoor ze de medewerking van de erfgenamen en toegang tot het gehele literaire en persoonlijke archief kreeg. De brieven, egodocumenten en gesprekken die zij voerde met mensen die Hella Haasse persoonlijk kenden, leverden opmerkelijke nieuwe informatie op. Haasse mocht dan een zondagskind lijken, zelf vond ze haar leven verre van gemakkelijk. Voor het eerst lezen we hoe ze het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding - alleen daar voelde ze zich thuis.
Truijens' monumentale en rijkgeïllustreerde biografie toont hoe sterk Haasses leven en werk verweven zijn. We zien hoe het meisje dat werd geboren in voormalig Nederlands-Indië en op haar twintigste naar Nederland verhuisde, zich ontwikkelde tot de grootste schrijfster uit ons taalgebied.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

18 maart 2022

ISBN

9789021464626

Taal

Nederlands

Speelduur

26 uur 53 min

Bestandsgrootte

1477 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Aleid Truijens Bekijk alles

Vriendendienst

Vriendendienst

Aleid Truijens

€ 7,60

Meer spreker Liselot Thomassen Bekijk alles

Het geheim van de Oranje Leeuwinnen
€ 9,99
Portret van prinses Beatrix

Portret van prinses Beatrix

Hella S. Haasse

€ 7,99
Emma

Emma

Jane Austen

€ 16,99
Poolcirkel

Poolcirkel

Liza Marklund

€ 14,99