Zielland
Zielland

Zielland

Wat als Goebbels met zijn minnares naar Japan was gevlucht? Désanne van Brederode beschrijft een alternatief leven van Joseph Goebbels. Een roman over het het propagandabrein dat Hitler groot maakte.

Auteur

Désanne van Brederode

Sprekers

Cees van Ede, Désanne van Brederode

Speelduur

9 uur 7 min

€ 13,99

Beschrijving

Wat als Goebbels met zijn minnares naar Japan was gevlucht?

Tokio, najaar 1938. Nazipropagandaminister Joseph Goebbels verlaat zijn vrouw Magda, zijn kinderen én zijn hoge positie in dienst van de Führer, om met zijn grote liefde, de Tsjechische filmster Lída Baarová, aan een nieuw leven te beginnen in Japan - waar hij de eerste tijd stropdassen wil gaan verkopen. In deze vreemde omgeving houdt hij een dagboek bij, dat vooral een reis door zijn eigen ziel zal blijken.
Bijna elke dag nemen zijn inzichten toe, mede dankzij Lída, die niet onder de indruk is van zijn zorgvuldig opgebouwde imago, maar houdt van de kinderlijk romantische, gevoelige en geestige man die haar ooit met zoveel gepassioneerde hartelijkheid veroverde en bereid bleek alles voor haar te willen offeren. Als twee vreemden in het ondoorgrondelijke Japan voelen ze zich meer thuis bij elkaar dan bij de Duitsers. Maar wat nu als er onverwacht een aanbod komt, een herkansing, met de kracht van een wederopstanding?

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

7 december 2022

ISBN

9789021475813

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 7 min

Bestandsgrootte

501 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Meer spreker Cees van Ede Bekijk alles

Bernhard

Bernhard

Annejet van der Zijl

€ 9,99
De kleine Johannes

De kleine Johannes

Frederik van Eeden

€ 12,99
Vijftig

Vijftig

Marcellus Emants

€ 12,99
En toch!

En toch!

Marcellus Emants

€ 8,99