Volwassen vriendschap
Volwassen vriendschap

Volwassen vriendschap

Hoe onze kennis over hechting je helpt om (nieuwe) vrienden te maken en te houden

Nieuwe vrienden maken en bestaande relaties verdiepen is op elke leeftijd mogelijk - sterker nog: het is essentieel! Ware vriendschappen spelen een grote rol bij zelfontplooiing.

Auteur

Marisa Franco

Spreker

Erik van der Horst

Vertaler

Jasper Velzeboer

Speelduur

9 uur 22 min

€ 13,99

Beschrijving

'Het succes van 'Volwassen vriendschap' is verklaarbaar. Het is een handleiding, gebaseerd op meer dan honderd wetenschappelijke onderzoeken, voor iets waar iedereen mee te maken heeft: het aangaan en onderhouden van vriendschappen.' - De Volkskrant

Nieuwe vrienden maken en bestaande relaties verdiepen is op elke leeftijd mogelijk - sterker nog: het is essentieel! Ware vriendschappen spelen een grote rol bij zelfontplooiing en het streven naar een langer en gezonder leven. Eenzaamheid heeft zelfs een grotere invloed op onze levensverwachting dan eten of bewegen. Het hebben van goede vrienden helpt bovendien om depressies en burnouts te voorkomen of genezen en kan zelfs een huwelijk nieuw leven in te blazen.

In 'Volwassen vriendschap' beantwoordt Marisa Franco de belangrijke vraag hoe we nieuwe vriendschappen kunnen aangaan en bestaande verder kunnen verdiepen. Hierin stelt ze onze kennis over hechting als sleutel voor het opbouwen van blijvende vriendschappen en relaties centraal. Ook bespreekt ze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden (als vrienden niet direct reageren op een appje betekent dat heus niet dat ze geen belangstelling meer voor je hebben), prikt ze hardnekkige mythes door (volwassen vriendschappen groeien niet organisch, maar vereisen oefening, onderhoud en inspanning) en biedt ze verhelderende inzichten over onderwerpen als emotionele bagage en conflicten.

Details

Imprint

Volt

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

24 november 2022

ISBN

9789021476056

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 22 min

Bestandsgrootte

773 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Erik van der Horst Bekijk alles

De zon en de ster

De zon en de ster

Rick Riordan, Mark Oshiro

€ 14,99
Ik mis mij ook
5.0

Ik mis mij ook

Ronald Giphart, Mascha Kamphuis

€ 13,99
De laatste strijd

De laatste strijd

Tanja Voosen

€ 12,99
Mickey7

Mickey7

Edward Ashton

€ 15,99