Luistervoorbeeld

Volwassen vriendschap

Hoe onze kennis over hechting je helpt om (nieuwe) vrienden te maken en te houden
Auteur Marisa Franco
Spreker Erik van der Horst
VertalerJasper Velzeboer
Speelduur 9u 22m 55s
€ 13,99

Beschrijving

'Het succes van 'Volwassen vriendschap' is verklaarbaar. Het is een handleiding, gebaseerd op meer dan honderd wetenschappelijke onderzoeken, voor iets waar iedereen mee te maken heeft: het aangaan en onderhouden van vriendschappen.' - De Volkskrant

Nieuwe vrienden maken en bestaande relaties verdiepen is op elke leeftijd mogelijk - sterker nog: het is essentieel! Ware vriendschappen spelen een grote rol bij zelfontplooiing en het streven naar een langer en gezonder leven. Eenzaamheid heeft zelfs een grotere invloed op onze levensverwachting dan eten of bewegen. Het hebben van goede vrienden helpt bovendien om depressies en burnouts te voorkomen of genezen en kan zelfs een huwelijk nieuw leven in te blazen.

In 'Volwassen vriendschap' beantwoordt Marisa Franco de belangrijke vraag hoe we nieuwe vriendschappen kunnen aangaan en bestaande verder kunnen verdiepen. Hierin stelt ze onze kennis over hechting als sleutel voor het opbouwen van blijvende vriendschappen en relaties centraal. Ook bespreekt ze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden (als vrienden niet direct reageren op een appje betekent dat heus niet dat ze geen belangstelling meer voor je hebben), prikt ze hardnekkige mythes door (volwassen vriendschappen groeien niet organisch, maar vereisen oefening, onderhoud en inspanning) en biedt ze verhelderende inzichten over onderwerpen als emotionele bagage en conflicten.

Details

ImprintVolt
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 24 november 2022
ISBN 9789021476056
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 22m 55s
Bestandsgrootte 773 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.