Bewust slapen en uitgerust ontwaken
Bewust slapen en uitgerust ontwaken

Bewust slapen en uitgerust ontwaken

Jouw gids naar rustgevende slaap

Verbeter je slaapkwaliteit en voel je overdag energieker. Met dit boek kan iedereen een Happy Sleeper worden!

Auteur

Anouk Puister

Spreker

Anouk Puister

Speelduur

3 uur 55 min

€ 16,99

Beschrijving

Slaap heeft iets magisch. Het is de basis voor fysiek, mentaal en emotioneel herstel en welzijn. Al deze lagen van welzijn zijn voortdurend met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Maar soms kan lekker slapen een uitdaging zijn. Veel mensen kiezen dan voor andere manieren om zich overdag beter en energieker te voelen en ’s avonds te kunnen ontspannen zoals koffie, suiker, alcohol, melatonine of paracetamol. Maar wat als deze tools op een gegeven moment niet meer werken?

‘Bewust slapen en uitgerust ontwaken’ is voor iedereen die onrust, ongemak, vermoeidheid of stress ervaart en voor iedereen die ’s ochtends niet met een uitgerust gevoel wakker wordt. Voor iedereen die zijn of haar uiterste best doet, maar het vertrouwen in goed slapen (gedeeltelijk) is verloren. Dit boek geeft je (h)erkenning, kennis en tools om de weg naar ontspanning, innerlijke rust en een goede nachtrust zelf makkelijker (terug) te vinden.

Anouk Puister a.k.a. de Happy Sleeper deelt kennis uit de wetenschap, oefeningen uit oude wijsheden en tradities. Op basis van haar eigen ervaring beschrijft ze hoe bepaalde leefgewoontes en een groter zelfbewustzijn kunnen leiden tot rustgevende slaap. Denk niet alleen aan praktische tips op het gebied van slaaphygiëne, beweging en voeding, maar ook hoe je gedurende de dag kunt vertragen, verzachten en meer innerlijke rust kunt ervaren. Anouk wil mensen motiveren om weer contact te maken met de signalen van onrust en het eigen lichaam om zo zelf de regie te kunnen nemen over dag en nacht.

Beter slapen begint bij vertragen en voldoende ruimte voor rust en reflectie. Is dat makkelijk? Nee, zeker niet altijd. Overgave, vertrouwen en toewijding zijn onontbeerlijk. En dát vraagt om grote moed, verbinding en compassie. In de drie delen SLAPEN, VERTRAGEN en ONTWAKEN inspireert Anouk jou om ook weer een gelukkige slaper te worden.

Details

Imprint

Kosmos Uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

14 januari 2022

ISBN

9789021590233

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 55 min

Bestandsgrootte

216 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Anouk Puister (1978) is dé slaapambassadeur van Nederland, naast ondernemer, moeder en yogaleraar. Ze werkte jarenlang in diverse marketing- en mediafuncties. Tegenwoordig geeft ze masterclasses over slaap, ontspanning en (zelf )bewustzijn bij kleine en grote organisaties.