Luistervoorbeeld

Ties en Trijntje

Auteur Yvon Jaspers
Spreker Yvon Jaspers
Speelduur 57m 55s
€ 6,99

Beschrijving

Ze zou eigenlijk een huisje voor de familie Duif moeten maken. Met een klein deurtje en een klein raampje en een klein duivenkacheltje erin. Dan hadden ze het lekker warm en kon er niks gebeuren. Dan kon er ook geen roofvogel bij ze komen en dan waren ze veilig. Dan konden ze lekker spelen bij het kacheltje en groot en sterk groeien!

Zoals alle broertjes en zusjes zijn Ties en Trijntje wel eens boos op elkaar, maar vaker zijn ze dikke vrienden. Of echte bondgenoten, bijvoorbeeld als ze stiekem van de taart hebben gegeten of een puinhoop van het ontbijt hebben gemaakt…

Heerlijke voorleesverhalen over grote en kleine avonturen, herkenbare emoties en grappige situaties. In elk kind schuilt wel een stukje Ties of Trijntje! Voorgelezen door Yvon Jaspers.

Inhoud
1. Intro
2. Een rondje met een pieletje
3. Boerenbond
4. Stoere surfer
5. Toverflakes
6. Losse tand
7. Bootje varen
8. Frankie
9. Wan toe twie ko
10. Proefzwemmen
11. Boos
12. Appelmoes met rode wangen
13. Josefien

Details

ImprintPloegsma
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 13 juni 2014
ISBN 9789021673189
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 57m 55s
Bestandsgrootte 35 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Yvon Jaspers

Yvon Jaspers (1973) is vooral bekend als presentatrice van het populaire KRO-programma Boer zoekt vrouw. Sinds ze in 1994 Het Klokhuis ging presenteren, heeft Yvon al tal van tv-programma’s op haar naam staan, als presentatrice én als actrice. Maar dat Yvon ook een goede observator, verteller en schrijfster is, weet niet iedereen.

Na columns voor Viva en Margriet, de kinderboeken over Sluup en Aria en het kookboek Spaghetti aan het plafond, verscheen in 2012 de vrolijke voorleesbundel Ties en Trijntje, geïnspireerd door haar eigen kinderen, Keesje en Tijl.
Yvon: ‘De verhalen gaan niet letterlijk over mijn gezin, maar mijn eigen kinderen hebben me natuurlijk wel op veel ideeën gebracht. Zij zijn ook degenen die Ties en Trijntje als eersten hebben leren kennen. Soms vinden ze dat de personages verdacht veel op hen lijken. Als ze grappig zijn of spannende dingen doen is dat een feest, maar bij kleine ruzietjes of stoute dingen willen ze van die vergelijking natuurlijk niks weten!’ Voorlezen vindt Yvon ontzettend belangrijk: ‘Ja, zonder verhaaltje gaan ze echt niet slapen, hoor! Voorlezen is een heel speciaal moment van de dag, dat is echt helemaal van ons. Hoe druk het leven soms ook is, voorlezen is heilig. En wat ik helemaal leuk vind als ‘voorlezer’, is als er in de verhalen ook af en toe naar de ouders geknipoogd wordt. Dat heb ik ook geprobeerd te doen in Ties en Trijntje.’
Na dit eerste boek schreef Yvon nog twee boeken over Ties en Trijntje: Ties en Trijntje in december en Ties en Trijntje op vakantie.

Toon aanbod