Luistervoorbeeld

Duizend schitterende zonnen

Auteur Khaled Hosseini
Spreker Sander de Heer
Speelduur 7u 32m 36s
€ 9,99

Beschrijving

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered.

Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon kan schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.

Details

ImprintDe Bezige Bij
UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 6 maart 2010
ISBN 9789023454144
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 32m 36s
Bestandsgrootte 341 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Dit in een epos dat je ontroert, dat je boos maakt en dat je doet huiveren. Hosseini is een vakman.' - NRC Handelsblad

'Dicht op de huid geschreven (...) de gedroomde opvolger van Hosseini's eerste' - Esta

'Iemand die zo mooi als Hosseini kan schrijven, die maakt de wereld een stukje mooier.' - Cosmopolitan


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Khaled Hosseini

Khaled Hosseini (Kabul, 1965) is geboren en getogen in Kabul, als zoon van een diplomaat wiens gezin in 1980 na de Russische inval naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij werkte als arts in het noorden van Californië. Hosseini publiceerde diverse korte verhalen, die werden genomineerd voor de Pushcart Prize. In 2003 debuteerde hij met de wereldwijde bestseller De vliegeraar, die door Boek-delen, het magazine voor leesclubs, werd uitverkoren tot Het Beste Boek van 2006. Ook ontving Hosseini de UNHCR Humanitarian Award voor zijn inzet voor het lot van vluchtelingen.

In mei 2007 verscheen de langverwachte tweede roman van Hosseini: Duizend schitterende zonnen. In januari 2008 is de verfilming van De vliegeraar uitgekomen.

Toon aanbod