Duizend schitterende zonnen
Duizend schitterende zonnen

Duizend schitterende zonnen

Mariam (15) wordt uitgehuwelijkt aan Rasheed (45). Later moet zij de mooie en slimme Laila naast zich dulden. Samen zetten ze alles op alles om te overleven in de Afghaanse oorlog. Verkorte versie.

Auteur

Khaled Hosseini

Spreker

Sander de Heer

Speelduur

7 uur 32 min

€ 9,99

Let op: dit luisterboek is een verkorte versie van de oorspronkeljike roman.

Beschrijving

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered.

Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon kan schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt. Verkorte versie.

Details

Imprint

De Bezige Bij

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

6 maart 2010

ISBN

9789023454144

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 32 min

Bestandsgrootte

341 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Khaled Hosseini (Kabul, 1965) is geboren en getogen in Kabul, als zoon van een diplomaat wiens gezin in 1980 na de Russische inval naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij werkte als arts in het noorden van Californië. Hosseini publiceerde diverse korte verhalen, die werden genomineerd voor de Pushcart Prize. In 2003 debuteerde hij met de wereldwijde bestseller De vliegeraar, die door Boek-delen, het magazine voor leesclubs, werd uitverkoren tot Het Beste Boek van 2006. Ook ontving Hosseini de UNHCR Humanitarian Award voor zijn inzet voor het lot van vluchtelingen.

In mei 2007 verscheen de langverwachte tweede roman van Hosseini: Duizend schitterende zonnen. In januari 2008 is de verfilming van De vliegeraar uitgekomen.

Meer auteur Khaled Hosseini Bekijk alles

De vliegeraar

De vliegeraar

Khaled Hosseini

€ 9,99

Meer spreker Sander de Heer Bekijk alles

Spervuur

Spervuur

Chris Ryan

€ 12,95
Piratenverhalen

Piratenverhalen

Jonny Duddle

€ 9,99
Terroristenjager

Terroristenjager

Chris Ryan

€ 12,95
Aanbieding Jachtseizoen

Jachtseizoen

M.W. Craven

€ 14,99 € 7,49