Luistervoorbeeld

De vliegeraar

Auteur Khaled Hosseini
Spreker Sander de Heer
Speelduur 10u 7m 13s
€ 9,99

Beschrijving

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: ‘Amir en Hassan, de sultans van Kabul’. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader.

Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. ‘Voor jou doe ik alles!’ roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel.

Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

Details

ImprintDe Bezige Bij
UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 20 maart 2008
ISBN 9789403101606
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 7m 13s
Bestandsgrootte 410 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Hosseini geeft zijn geboorteland een kloppend hart.' - Algemeen Dagblad

'Een mooi, ontroerend boek; overtuigend en onverbloemd.' - De Standaard


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Khaled Hosseini

Khaled Hosseini (Kabul, 1965) is geboren en getogen in Kabul, als zoon van een diplomaat wiens gezin in 1980 na de Russische inval naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij werkte als arts in het noorden van Californië. Hosseini publiceerde diverse korte verhalen, die werden genomineerd voor de Pushcart Prize. In 2003 debuteerde hij met de wereldwijde bestseller De vliegeraar, die door Boek-delen, het magazine voor leesclubs, werd uitverkoren tot Het Beste Boek van 2006. Ook ontving Hosseini de UNHCR Humanitarian Award voor zijn inzet voor het lot van vluchtelingen.

In mei 2007 verscheen de langverwachte tweede roman van Hosseini: Duizend schitterende zonnen. In januari 2008 is de verfilming van De vliegeraar uitgekomen.

Toon aanbod