Luistervoorbeeld
€ 12,99

Beschrijving

Alma Meester en haar man Linc vormen met hun kinderen Iris en Sander op het eerste gezicht een normaal en gelukkig gezin. Maar dan verdwijnen de elfjarige Sander en zijn vriendje tijdens een vakantiekamp. Het lichaam van het vriendje wordt gevonden, Sander is spoorloos verdwenen.

Zes jaar later meldt Sander zich bij een politiebureau in Duitsland. Dolgelukkig sluiten Alma en Linc hun zoon weer in de armen, maar de hereniging verloopt allerminst vlekkeloos. De twijfel slaat toe: is Sander wel wie hij zegt te zijn? In een poging de waarheid te achterhalen moet het gezin voor eens en voor altijd uitzoeken wat er tijdens het kamp precies is gebeurd.

‘Wanhopig liet Alma de lichtbundel van de zaklantaarn over de bomen glijden. De bal zenuwen in haar maag groeide met de minuut. Misschien zou ze Sander achter de volgende boom vinden. Of de volgende. Dat spelletje hield ze nu al uren vol.’

Details

ImprintUitgeverij Cargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 4 september 2017
ISBN 9789023490760
Taal Nederlands
Speelduur 8u 32m 8s
Bestandsgrootte 469 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Met haar vierde thriller Anders laat Anita Terpstra, eerder goed voor een of twee sterren in deze Gids, zien wat ze kan: een pakkend, spannend verhaal schrijven dat blijft hangen. De plot is karaktergedreven, Terpstra kent haar eigen personages goed en laat veel zien zonder dat ze zich verliest in sentimentele of onnodige beschrijvingen.’ (VN Thriller & Detective Gids)

‘Terpstra heeft het verhaal erg goed opgebouwd. Zelaat slechts druppelsgewijs hints vallen en laat de lezer verder gissen. Dat zorgt ervoor dat je steeds weer een hoofdstuk extra leest. Interessante thriller naar aanleiding van een waargebeurd verhaal. Je hebt het boek in een mum van tijd uit!’ (**** Crimezone)

‘De Nederlandse thriller haalt het doorgaans niet bij het werk van onze noorderburen. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen: Anders van Anita Terpstra. (…) De wereld in Anders is net als in het werk van veel van haar Scandinavische collega’s rauw en duister, soms zelfs gruwelijk. Ook de kenmerkende Hollandse platheid en lompheid ontbreekt, godzijdank. In Anders zijn de personages echte karakters naar wiens beweegredenen niet geraden hoeft te worden. Anders is een thriller zoals deze hoort te zijn: stilistisch niet al te ingewikkeld maar met een verhaal dat alles even doet vergeten.’ (**** Leeuwarder Courant / Dagblad van het Noorden)

‘Knap hoe Terpstra spanning en plot weet op te bouwen. Een fijne thriller die je tot aan de ontknoping bezighoudt.’ (HDC Media)

‘Terpstra weet het beeld van de verloren zoon heel langzaam te kantelen. Haar nieuwe boek, Anders, is een logisch opgebouwd en geloofwaardig verhaal waarin de beklemmende spanning langzaam maar zeker toeneemt. Anders is een lekker leesbare thriller.’ (Thrillerweb)

Over de auteur
Photo Anita Terpstra
Anita Terpstra

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Ze debuteerde in 2009 met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Thriller Award.

In 2016 verscheen Samen, dat op de shortlist stond voor de Gouden Strop. De thrillers van Terpstra worden ook uitgegeven in Duitsland en Frankrijk. In juli 2018 verschijnt haar nieuwste thriller Vonk.

Toon aanbod