Luistervoorbeeld

Het meisje uit de trein

Een verhaal over oorlog, bevrijding en liefde
Auteur Irma Joubert
Spreker Judith Amsenga
Speelduur 16u 27m 22s
€ 14,99

Beschrijving

Jakób, een jonge Poolse verzetsstrijder, heeft zijn aanslag op een Duitse gevechtstrein tot in de puntjes voorbereid. De trein blijkt niet gevuld met oorlogsmaterieel, maar met Joden op weg naar Auschwitz... De zesjarige Gretl is de enige overlevende. Verteerd door schuldgevoelens neemt Jakób haar het meisje uit de trein mee. Drie jaar lang woont ze bij zijn familie, en houden Gretl en Jakób elkaars geheim verborgen. Na de oorlog stuurt Jakób haar naar Zuid-Afrika in de hoop haar een goede toekomst te geven. De Zuid-Afrikaanse Irma Joubert, voorheen geschiedenisdocent, is zowel in Nederland als internationaal een succesvol auteur van historische romans. Met 'Het meisje uit de trein' bereikte ze ruim 150.000 lezers.

'Het meisje uit de trein' is het tweede deel van de trilogie 'Een veilig thuis', waartoe ook 'Het spoor van de liefde' en 'Tolbos' behoren.

Details

ImprintUitgeverij Mozaïek
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 29 januari 2018
ISBN 9789023954897
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 16u 27m 22s
Bestandsgrootte 947 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Irma Joubert

Irma Joubert (1947) is een Zuid-Afrikaanse schrijfster van historische fictie. Ze werd in Pretoria geboren en groeide op in Bosveld op een boerderij. Na een studie geschiedenis aan de Universiteit van Pretoria en UNISA gaf ze tot 2004 Afrikaans en geschiedenis op een middelbare school.

Na haar pensioen volgde ze enkele schrijverscursussen. Haar eerste twee boeken, Verbode drif en Ver wink die Suiderkruis, verschenen in 2006. Met haar achtergrond als geschiedkundige verwerkt de schrijfster veel historische feiten in haar romans.

Toon aanbod