Luistervoorbeeld

Het meisje dat verdween

Auteur Els Florijn
Spreker Els Florijn
Speelduur 5u 55m 24s
€ 12,99

Beschrijving

Het meisje dat verdween van Els Florijn is een monument voor een driejarig Joods meisje.

Ditte Stein wordt geboren op de dag dat Nederland capituleert. Als het gezin Stein in 1943 bericht krijgt dat ze zich in kamp Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken – zonder Ditte. Ditte wordt meegenomen door de huishoudster, in de hoop dat de sd het kleine meisje met rust zal laten. Maar het ondenkbare blijkt mogelijk: door toedoen van de burgemeester wordt Ditte anderhalve week later al opgehaald en helemaal alleen op transport gezet naar Auschwitz. Daar wordt het driejarige meisje gelijk na aankomst vergast.

Lotte, pleegzus van Ditte, overleeft de oorlog en gaat jaren terug naar het dorp waar ze opgroeide. Daar beleeft ze het verleden opnieuw: de gelukkige jaren voor de oorlog, het onderduiken, maar bovenal het afschuwelijke drama: Ditte die ze nooit meer heeft teruggezien, van wie niets meer terug te vinden is, zelfs geen foto. Deze gebeurtenis heeft diepe, niet uit te wissen sporen nagelaten in hun leven.

Het meisje dat verdween is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Frank uit het Betuwse Lienden.

Details

ImprintUitgeverij Mozaïek
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 3 december 2018
ISBN 9789023956457
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 55m 24s
Bestandsgrootte 244 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Els Florijn

Els Florijn (1982) won met Het meisje dat verdween de ND|BCB Publieksprijs 2011. Haar recente roman Rode papaver oogst veel waardering. De auteur verzorgt lezingen, en gastlessen op scholen.

Toon aanbod